İŞKUR’dan Basın Duyurusu

Sinop Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünden basın duyurusu

İŞKUR’dan Basın Duyurusu

“TOPLUM YARARINA PROGRAMLARIMIZ BAŞLIYOR”

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Kamu Kurum ve Kuruluşları ve il, ilçe belediyeleri işbirliği içerisinde 207 kişilik Toplum Yararına Programlar açılacaktır.

Başvurular 10-14/06/2019 tarihleri arasında İl Müdürlüğümüz ve İlçelerde bulunan İŞKUR Hizmet noktalarına şahsen ya da internet ortamında iskur.gov.tr adresinden yapılabilecektir.17-21/06/2019 tarihleri arasında katılımcı seçmeleri sonrası kazanan katılımcıların listesi belirlenerek duyurulacaktır.

Katılım Şartları;

Kuruma kayıtlı işsiz olmak

18 yaşını tamamlamış olmak

Emekli ve malul aylığı almamak

Öğrenci olmamak (açık lise, açık öğretim öğrencileri hariç)

Bahse konu programlara Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine göre (ADNKS) aynı adreste ikamet eden kişilerden yalnızca bir kişi katılabilir.

Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine (ADNKS) göre aynı adreste oturanların, programa başvuru yapılan tarih dikkate alınarak ulaşılabilen en yakın döneme ait gelir getirici bir işte çalışma sonucu elde ettikleri toplam kazançlarının (hane gelirinin) net asgari ücretin üç katını aşması halinde söz konusu adreste oturan kişiler programa katılamazlar.

Katılımcıların belirlenmesi; Kadınlar, 35 yaş üstü bireyler, engelliler, eski hükümlüler, terörle mücadelede malul sayılmayacak şekilde yaralananların oluşturduğu başvuru 1. Listesinden yapılacak olup, bunlar arasından yeterli müracaatçı bulunmaması halinde diğer başvuru yapmış olanlardan oluşan 2. Listeden katılımcı belirlenecektir.

24.06.2019-23.12.2019 tarihleri arasında yapılacak olan programın başarılı geçmesi temennisi ile kamuoyuna duyurulur.31.05.2019

Asaf ÇALIŞIR

Sinop Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü

İl Müdürü

Gerze Gündem Haber

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER