İYİ Parti İlçe Başkanlığından 29 Ekim Mesajı

İYİ Parti Gerze İlçe Başkanı İbrahim Arat, Türkiye Cumhuriyeti'nin Kuruluşunun 96. Yıl dönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımlandı.

İYİ Parti İlçe Başkanlığından 29 Ekim Mesajı

İlçe Başkanı Arat mesajında: "Birinci dünya savaşına ittifak devletlerinin yanında giren Osmanlı Devleti, Mondros Mütarekesi (ateşkes antlaşması) ile yenilgiyi kabul etmiş oldu. Yaklaşık bin yıldır kendisine yurt edindiği Anadolu’dan Türkleri atmak isteyen batı dünyası bunu fırsat bilerek Anadolu’yu işgale başladılar. 19 Mayıs 1919 da Samsun’a ayak basan Mustafa Kemal ATATÜRK, Kurtuluş Savaşı meşalesi ile birlikte yüce Türk Milletinin özündeki bağımsızlık ateşininde tutuşturdu. 19 Mayıs 1919 da başlatılan kurtuluş mücadelesi, 9 Eylül 1922 tarihinde İzmir’de Yunan Ordusunun denize dökülmesi ile sona erdi.

Vatan, düşman işgalinden kurtarılmıştı, sıra tebaa olan insanın birey, ikinci sınıf insan muamelesi gören kadının asli yeri olan erkekler ile eşit tutulmasına, seçme ve seçilme hakkının verilmesi gibi bir çok hakların verildiği, en önemlisi milletin kendi kendini yönetebileceği demokratik hukuk devletinin kurulmasına gelmişti. Bu yönetim tarzı Cumhuriyet’ti. Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK 28 Ekim 1923 tarihinde Milletvekillerine akşam yemeğinden sonra ‘’efendiler yarın cumhuriyeti ilan edeceğiz’’ diye niyetini açıkladı.

Türkiye Büyük Millet Meclisinin 29 Ekim 1923 tarihindeki toplantısında yeni Türk Devletinin yönetim şeklini belirleyen önerge oy birliğiyle kabul edildi.

Özgürlük ve Bağımsızlık karakteri olan Türk Milleti artık Cumhuriyet ile yönetilecekti. Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ de ilk Cumhurbaşkanı seçilmişti.

Milletimizi hür ve demokratik ortamda yaşama şansı ile buluşturan, Cumhuriyetin sevincinin göstergesi olan, Cumhuriyet Bayramını kutlar, dünya durdukça Türkiye Cumhuriyetinin var olmasını yüce mevla’dan niyaz ederim" ifadelerine yer verdi.

Gerze Gündem Haber

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
YORUMLAR
Göbeğini Kaşıyan Adam!
Göbeğini Kaşıyan Adam! - 4 yıl Önce

mevcut iktidar, abd ve rusya ayıları ile diplomasi dansı yaparken, yatak edebiyatı yapan ve kendilerine de vatanperver ya da milliyetçi diyen, safını kaybetmişler değil mi bunlar? — büyük devletlerle ilişki içinde olmak; ayıyla yatağa girmeye benzer. yatağa girdiğiniz ayılardan biri; bizi ekonomik yaptırımlarla tehdit ediyor sayın erdoğan. daha önce yaptığını yine yapacağını söylüyor— diyenler değil mi? neyse ki, türk topçusu atışa başladığında herkes gibi susma terbiyesini gösterebildiler. gka

Yavuz YİĞİT
Yavuz YİĞİT @Göbeğini Kaşıyan Adam! - 4 yıl Önce

kendilerine vatanperver ve milliyetçi diyenler bizleriz evet doğrudur. her platformda da üzerimize yapıştırılmaya çalışılan onca pislik olmasına rağmen kendimizi gizlemeden ortaya atlayanlar ve adını gizlemeden mücadele vermeye çalışanlarız. başkalarının keyiflerine göre doğrusunu belirleyen değil 7sinde neyse 70indede aynı doğruları söyleyenleriz. bir taraftanda ne olduğu belirsiz, 7 mahalleyi birbirine düşürmeye çalışan ağzıyla ortalarda gölgesi dolaşan ama asla kendini göstermeyip sonrada kenarda göbeğini kaşıyanlarla mücadele edenleriz bizler. doğru tahminde bulunmuşsunuz yine. tebriklerimi sunuyorum efendim...

Göbeğini Kaşıyan Adam!
Göbeğini Kaşıyan Adam! - 4 yıl Önce

Başka bir platformda Yavuz Yiğit rumuzlu birisi; “1 Şans daha dedik ve iktidarın arkasında durduk fakat ne oldu? Fetih sureleriyle girdiğimiz topraklardan Trump tweet leriyle çıktık! Neden girmiştik, neyi başardıkta çıktık? Burada kazançlı kim çıktı?” diye yorum yapmış. Bende cevaplar verdim: Anlamadım, kim nereden çıkmış? Ordu halen seferde değil mi? Ordu seferdeyken Başkomutanı yemeye çalışmak nasıl destek vermek oluyor. Sizin aklınız ayının yatağında kalmış halen. Trump bir tweet attı, sizin gibiler sandı ki beklenen fermuar sesi geldi. gka

Yavuz YİĞİT
Yavuz YİĞİT @Göbeğini Kaşıyan Adam! - 4 yıl Önce

gelelim bu yazınıza. siz olayın neresinden bakıyorsunuz bilmiyorum ama malesef ordumuz artık seferde değil. rusya ile yapılan sözümona anlaşma sonrası ordum bataklıktadır. siz bunun ayrımını türkiyenin genel politikasında dahi yapamadığınızdan sadece kenarda göbeğinizi kaşıyabilecek vasıfta kalmışsınız. ki gördüğüm kadarıyla mutlusunuzda. o yüzden ben sizin rahatınızı bozmak istemiyorum efendim. aynı seviyelere gelip aynı şeyleri görebildiğimizde tekrar sohbet etmek dileğimle diyorum.

Göbeğini Kaşıyan Adam!
Göbeğini Kaşıyan Adam! - 4 yıl Önce

yavuz yiğit rumuzlu kişi. trump amcanız beceremedi, şimdi de rus ayılarından mı minnet bekler oldunuz. bekleye durun bakalım o sesi. gka

banner381
SIRADAKİ HABER