İz TV Gerze’de

Cittaslow sürecindeki şehirleri çekmek için yola çıktılar.

İz TV Gerze’de

İz TV Özel Gösterim Kuşağı için Türkiye’de Cittaslow olan şehirleri ziyaret ederek o yörenin tarihi ve doğal güzellikleri, geçim kaynakları ve yöresel lezzetlerini ekranlara taşıyor. Program kapsamında Cittaslow olarak kabul edilen ilçelerin yanında bu oluşuma aday olarak gösterilen yerlerin içeriğine yer veriliyor.

Seferihisar, Mudurnu ve Gökçeada’da çekimlerini tamamlayan üç kişilik ekibin yapım sorumlusu Canan Aydın ile Gerze ‘deki programları hakkında konuştuk.  Aydın, “ Yaklaşık bir ay önce Gerze Belediyesi ile iletişime geçerek çekimler için uygun zamanı konuştuk. Her şehirde bir hafta kalarak o yörenin başta doğası olmak üzere kendine has birçok  özelliğini ekranlara taşımaya başladık. Gerze’de de Sorkun Şelaleleri, Sökü Yaylası, Cennet Suyu, Taşhan, Yakup Ağa Konağı gibi birçok yerde çekimlerimizi gerçekleştirmeye karar verdik.

Gerze’deki çekimlerimize bugün başladık. Öncelikle Ado Oyuncak Atölyesi’ni ziyaret ederek yapım aşaması ile ilgili ayrıntıları ele aldık. Ardından Ada Gemi Maketleri Atölyesi’ne geldik ve buradaki çekimlerimizi tamamladıktan sonra Çini Kursu Atölyesi’ni ziyaret edeceğiz. Programımız Dijitürk 18. Kanalda Beinİz isimli kanalda yayınlanacak. “ şeklinde açıklamada bulundu.

Gerze’de gerçekleştirilen çekimlere Gerze Belediyesi Cittaslow Temsilcisi Zeynep Dilem Altunel ile Yeşil Gerze Gençlik ve Doğa Sporları Kulübü Birol Sazak eşlik edecek.

Haber: Özge İnce

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 22 Ağustos 2017, 11:29
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER