“İzleri Ödüllendirildi“

Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen “2012 Yılı İz Bırakanlar Ödülleri” sahiplerini buldu.

“İzleri Ödüllendirildi“

  Yelken Kulübü'nde gerçekleştirilen programa Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz, Belediye Başkanı Baki Ergül, İl Emniyet Müdürü Şeref Aytekin, Gerze Kaymakamı Metin Kubilay, AK Parti Sinop il Başkanı Cengiz Tokmak, CHP İl Başkanı Mustafa Acun, kurum müdürleri, STK temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı. 

  15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Demirel'in sunumuyla başlayan ödül töreninde renkli görüntüler yaşandı. 

  Törende; İl Jandarma Komutanı Albay Osman Coşkun, Gerze Kaymakamı Metin Kubilay, İl Telekom Müdürü Baki Günay, İŞKUR İl Müdürü Mikail Gökarslan, Sinop eski Müftüsü Yalçın Topçu, Saray Mescidi İmamı Muhammet Başoğlu, Diş Hekimi Ekrem Doğruöz, iş kadını Ayşe Serpil Yıldız, Sinop Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Gürsel Öz, Sinoplu Yüksek Uçak Mühendisi Sırrı Oğuz aldı. 'Gönüllerde Taht Kuranlar' dalında ise; söz yazarı Levent Bektaş, Balıkçı Şükrü Gümüş ile merhum Aşık Hasan'a ödül verildi. 

  "Her Biri Sinop’a Değer Kattı"

  Başlattığı proje ile Gerze Horozu'nun neslinin tükenmesinin önüne geçen ve ayrıca   zeytinciliğin ilçe ekonomisine katkısı doğrultusunda üstün gayret gösteren Gerze Kaymakamı Metin Kubilay'a ödülünü Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz takdim etti. Gündeme getirdiği projelerle Sinop'a büyük katkı sağlayan ve geçen yıl daha önce hiç denizi denizi görmemiş olan Durağan Hacımahmutlu Köyü İlköğretim Okulu öğrencilerini Sinop'a getirerek onları ağırlayan Sinop İl Telekom Müdürü Baki Günay ile Sinop'ta istihdama yönelik önemli çalışmalar yürüten İŞKUR İl Müdürü Mikail Gökarslan'a ödülünü Belediye Başkanı Baki Ergül verdi.  

Gerçekleştirdiği 'gülen yüzler' projesi ile Türkiye'de gündem olan ve projesiyle büyük takdir toplayan Sinop eski Müftüsü Yalçın Topçu ve gelen turist çocukları camisinde ağırlayarak onlara yemek ikram eden, bisikletli bir turisti de cami bahçesinde çadır kurmasına izin veren Saray Mescidi İmamı Muhammet Başoğlu ödülünü İl Emniyet Müdürü Şeref Aytekin'in elinden aldı. 

Sinop ve Gerze'de halkını büyük sevgisini kazanan, sevilen Diş Hekimi Ekrem Doğruöz ile Sinop'ta büyük bir turizm yatırımına hazırlanan Sinoplu iş kadını Ayşe Serpil Yıldız ise ödülünü Gerze Kaymakamı Metin Kubilay'dan aldı. Hayatında ilk kez bir ödül aldığını belirten Dr. Ekrem Doğruöz'ün duygulandığı gözlerden kaçmadı. 

Sinop esnafına sağladığı büyük kolaylıklarla tanınan Sinop Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Gürsel Öz'e AK Parti İl Başkanı Cengiz Tokmak ödülünü verdi. 

Bu arada ödül alanlar arasında yer alan, Mars'a gidecek ilk uzay aracıyla ilgili yürütülen projenin başında görev yapan ve NASA tarihinde kadrolu personel olabilmiş tek Türk unvanına sahip yüksek uçak mühendisi Sinoplu Sırrı Oğuz'un ödülünü ise babası Avukat Yalçın Oğuz, CHP Sinop İl Başkanı Mustafa Acun'un elinden aldı. 

Ayrıca bu yıl ilk defa verilen 'Gönüllere taht kuranlar' ödülü ise Sinoplu söz yazarı Levent Bektaş, Sinop'un turizm elçisi ve en yaşlı balıkçısı habeş Şükrü lakabıyla tanınan Şükrü Gümüş ile Sinop'un bir türküsünü günümüze taşıyan merhum Sinoplu Aşık Hasan'a verildi. Aşık Hasan'ın ödülünü torunu aldı.  

Tören, düzenlenen kokteyl ile son buldu.  































 

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 16 Nisan 2013, 10:15
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER