Kablolar Çalındı Telefonlar Sustu

İlçemiz Mahmuttırı Köyünde telefon ve internet şebeke kablolarının kısmen çalınmasının ardında Mahmuttırı, Türkmenlioğlu, Belören Köylerinin iletişimi kesildi. Cep telefon şebekelerin her yerde çekmediği ve tek iletişimi sabit telefonla sağladığını anlatan Mahmuttırı Köyü Muhtarı Sezgin Gökhan, "Hırsızlar yüzünden köyümüzdeki yaşlılar gurbetteki çocuklarının ve torunlarının sesini duyamaz oldu." diyerek tepkisini dile getirdi.

Kablolar Çalındı Telefonlar Sustu

İlçenin Mahmuttırı Köyünde yaklaşık 35 gün önce telefon ve internet hat kabloları kişi veya kişiler tarafından 500 metre kablo kesilerek çalındı. İnceleme yapan ekipler, telefon ve internet şebeke kablolarının kesilerek çalındığını belirledi. Cep telefonunun kısmen çektiği için tek iletişimini sağladığı telefon hattının kesilmesine neden olan hırsız ya da hırsızlara tepki gösteren yöre sakinleri, haftalardır torunlarının ve çocuklarının sesini telefonda duyamadığından yakındı.

Hasta olduğunu anlatan köy sakini Yılmaz Bartınlı, “Hırsızlar gelip kabloları çaldılar. Benim onlarca torunum var. Haftalardır ne çocuk sesi ne torun sesi ne de akraba sesi duyabiliyorum. Rahatsızlaşsam kimseye haber vermeyeceğim, ambulansı arayamayacağım. Başıma bir iş gelse buradan kalkıp cep telefonu çeken bir yere gidip telefon edebileyim. O hırsızların ocakları kapansın. Benim iletişimimi çaldılar” diyerek telefon hattının kısa sürede bağlanmasını istedi.

Mahmuttırı Köyü Muhtarı Sezgin Gökmen ise şebeke kablolarının çalınması nedeniyle mahallede telefon ve internet hatlarının kesildiğini belirterek bir an önce hattın yenilenmesini ve kesik olan süre zarfında çıkacak olan faturalarında yetkililerin göz önüne alarak iptal edilmesini istedi.

Gerze Gündem Haber

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER