Kaçak Avcılığa Geçit Yok

Gerze Liman’ında gerçekleştirilen denetimlerde standart boyutlarından küçük 57 kasa istavrit balığına el konuldu.

Kaçak Avcılığa Geçit Yok

  Gerze Tarım Müdürlüğü su ürünleri ekiplerince Gerze Liman’ında yapılan rutin denetimlerde limana bağlı bir gırgır teknesinde toplam 57 kasa istavrit balığının belirlenen boyutlarda avlanılmadığı tespit edildi. Tarım İlçe Müdürlüğü`ne bağlı ekipler balıkların belirlenen ölçülerin altında olduğunu tespit ederek balıklara el koydu. Su Ürünleri Yasası gereği limitlere uymayan balıkları yakaladıkları ve piyasaya sürdükleri için gırgır teknesine para cezası uygulayarak balıklar Gerze Mal Müdürlüğüne teslim edildi.

Gerze Mal Müdürlüğüne teslim edilen balıklar sağlıklı durumda ise en kısa sürede ihalesi yapılarak satışı gerçekleştiriyor, sağlıksız ise imha edilmekte.

  1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu gereğince su ürünleri potansiyelini korumak, deniz ve iç sularımızın balık varlığını, çeşitliliğini arttırmak maksadıyla yapılan kontrollerde küçük boy balıkların yakalanması, telef olması, su ürünleri neslinin ve potansiyelinin azalmasını engellemek için, bütün yaşamı boyunca en az 1 kez yumurtlamalarını sağlayacak büyüklüğe gelmeden yakalanmamalarını engellemek. Su ürünleri kanunun amacı bu potansiyeli korumak ve geliştirmektir. Bu maksatla boy yasaklarına uyulup uyulmadığının kontrolü yasalar gereği yapıldığı İlçe Tarım Müdürlüğü’nde öğrenildi.


Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 24 Eylül 2013, 11:58
YORUM EKLE
YORUMLAR
öz gerzeli
öz gerzeli - 11 yıl Önce

sayın ilçe tarım personeli sizmi denetime çıktınız yoksa ihbar üstünemi denetime gittiniz bir açıklayınız 8.15 de personel dairede yok limanda boşta duran avcılık yapılmayan misina ağları toplamaya koşa koşa gelirsiniz tezgahları bu sene kaç sefer gezdiniz limandan çıkan balıkları kaç sefer denetlediniz iyi bu sabah denetime geldiniz iyi çalışmalar.

banner381
SIRADAKİ HABER