Kahvaltıda Buluştular

Sinop İli Gerze İlçesi Ve Çevre Köyleri Derneği yönetimi tarafından, 2 Şubat 2019 tarihinde Turgut Reis Mahallesi Anadolu Caddesi 451/61 Esenler adresindeki dernek merkezinde, üyelere yönelik Kahvaltı Programı yapıldı.

Kahvaltıda Buluştular

Sinop İli Gerze İlçesi Ve Çevre Köyleri Derneği yönetimi tarafından, 2 Şubat 2019 tarihinde Turgut Reis Mahallesi Anadolu Caddesi 451/61 Esenler adresindeki dernek merkezinde, üyelere yönelik Kahvaltı Programı yapıldı. Üyelerin yoğun katılımı ile gerçekleşen kahvaltı programı, sabah10:00’da başladı 12:00’da sona erdi.

Kahvaltı Programa; Sinop İli Gerze İlçesi Ve Çevre Köyleri Derneği başkanı aynı zamanda SİNDEF Meclis Başkan Yardımcısı ve CHP Komisyon Başkanı Mali Müşavir Cumhur ÇETİN, derneğin kurucu başkanı Mustafa Bartınlı, Gerzeliler Platformu Başkanı Adil Mutlu, derneğin üç dönem başkanlığını yapmış onursal Başkanı Sadettin Kaptan, Dernek Başkan Vekili aynı zamanda Gerze Yenikent Köyü Dernek Başkanı Abdullah Deliceli, , Dernek Başkan Vekili aynı zamanda Gerze Kuzsökü Köyü Dernek Başkanı Alaattin İnce, Dernek Başkan Yardımcısı aynı zamanda Gerze Sazak Köyü Eski Dernek Başkanı Yaşar Kahveci, Dernek Yönetim Kurulu Üyesi aynı zamanda SİNDEF İyi Parti Komisyon Başkanı Kasım Tataroğlu, Sinop Dikmen ve Çevre Köyleri Dernek Başkanı Milli Cazgır Kemal Karga, Gerze Pirahmet Köyü Dernek Başkanı Ayhan Kalafat, Gerze Yamacık Köyü Dernek Başkanı Osman Kara, Gerze Hacıselli Köyü Dernek Başkanı Ömer Akgöz, Sefaköyde faaliyet gösteren Lezzet Lokantasının sahibi Gerze’li iş insanı Adil Saatçi ve dernek yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda dernek üyesi katıldı.

Dernek Başkanı Cumhur Çetin yaptığı konuşmada, birlik ve beraberlik vurgusu yaparken, Esenlerde bulunan Gerzeliler Platformuna üye 15 Gerze Derneğinin tam desteğinin alındığını ve dernek yönetimine bu derneklerin başkalarından 12’nin alındığını söyledi. Esenlerde bulunan Gerze Derneklerinin, Gerzeliler Platformu çatısı adı altında birleşerek çok güçlü bir yapının oluştuğunu, bu sayede gerek siyasilerin gerekse diğer STK ve benzer kuruluşların Gerze Derneklerine gereken önemi vereceklerini düşündüğünü söyledi. Çetin ayrıca bu dönemde gençlerin ve kadınların daha aktif olacağı bir döneme girildiğini belirtti. Çetin konuşmasında önceki dönem dernek başkanları, Mustafa Bartınlı, Hasan Atalay, Yakup Gül ve Sadettin Kaptan’a teşekkür etti. Çetin ayrıca derneğin geniş kapsamlı yönetiminin oluşmasına katkı sunan başta Gerzeliler Platformu Başkanı Adil Mutlu olmak üzere Esenlerdeki bulunan bütün Gerze dernek başkanlarına teşekkür etti.

DERNEK TARİHÇESİ:

2008 yılında Kurucu Başkanlar Hasan ATALAY ve Mustafa BARTINLI; Üyeler : Aydın BARTINLI, Engin KARS Mehmet YAĞIZ, Merhum Çetin GÜL öncülüğünde kurulan derneğimizin 1 nci ve 2 nci dönem Başkanlığınıda Mustafa BARTINLI yapmıştır.

2009 yılında 3000 kişinin katılımı ile Esenler kültür merkezinde büyük bir organizasyonla AÇILIŞ GECESİ Yapılmıştır. Akabinde uzun yıllardır yapılmayan Gerze yağlı güreşlerini Gerze’mize yeniden kazandırmak için çalışmalar yapılmıştır. Bu dönemde derneğimiz yapılanmasını tamamlamıştır. 2 Yıl üst üste İstanbul’da derneğimizin düzenlediği Yağlı güreş ve Piknik organizasyonu çok yoğun katılım ile gerçekleşmiştir. 2 nci Yağlı güreşler esnasında Gerze Belediye başkanı Osman BELOVACIKLI’nın isteği ile 3 ncü Yıl bu güreşlerin Gerze de yapılması kararlaştırılmıştır. Böylece Yağlı Güreşler Gerzemize yeniden kazandırılmış oldu. Sonraki 6 yıl Yağlı Güreşler Gerzemizde yapılmıştır ve Yoğun bir katılım sağlanmıştır. Türkiyenin En tanınmış Yağlı güreş Başpehlivanları Gerzemizde güreşmiştir.

2 nci Dönem sonunda Başkan Mustafa Bartınlı işlerinin yoğunluğu nedeniyle başkanlığı Yakup Gül’e devretmiştir. 2012 -2013 yıllarında Yakup Gül başkanlık yapmıştır. 2013- 2019 Yılları arası Sadettin KAPTAN derneğimize başkanlık yapmıştır. Bu dönemler arasında da çok güzel piknik organizasyonlarına imza atılmıştır.

Derneğimiz üniversitede okuyan öğrencilerimize Eğitim bursu, Üyemizin 1 nci derece yakınının vefatında Vefat yardımı, Düğün yardımı gibi sosyal maddi destekler vermiştir.

Gerze Gündem Haber

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
YORUMLAR
ramazan kaptan
ramazan kaptan - 4 yıl Önce

cok guzel olmus birlik ve beraberliyimiz daim olsun beki merak etik sadettin kaptan yonetimi bu arkadaslara neyapmisti neyse anlayanlar anlar

banner381
SIRADAKİ HABER