Kapalı köy yolu kalmadı

Son yılların en yoğun kar yağışının etkili olduğu Sinop genelinde kapalı olan köy yollarının tamamı ulaşıma açıldı.

Kapalı köy yolu kalmadı

Sinop’ta geçen hafta boyunca etkili olan kar yağışı sonrasında kapanan 311 köy yolunun tamamı ulaşıma açıldı. Sinop İl Özel İdaresi’ne bağlı ekipler tarafından 7/24 esasına göre gerçekleştirilen hummalı çalışmalarla ulaşım sorunu ortadan kaldırıldı. En son kapalı bulunan Ayancık ilçesine bağlı Sulusökü Köyü yolunun da ulaşıma açılmasıyla birlikte il genelinde kapalı köy yolu kalmamış oldu.

Çalışmaları değerlendiren İl Özel İdare Genel Sekreteri Yahya Çınkıl, gerçekleşirilen yol açma çalışmaları neticesinde il genelinde, 31 Ocak itibariyle kapalı köy yolunun kalmadığını belirterek, tüm personele teşekkür etti.

NEREDE İHTİYAÇ DUYULURSA ORADA OLDUK

Çınkıl, “13 Ocak Perşembe gününden itibaren il genelinde başlayan aralıklı kar yağışı şehrimizin tamamında kısa sürede etkisini gösterdi. Sinop adeta beyaza bürünmüş ve beyaz gelinliğini giymiş vaziyetteydi. Kar yağışının en etkili olduğu 23 Ocak itibariyle 311 adet köy yolu ulaşıma kapanmıştı. Sürekli devam eden kar yağışına karşın Sinop İl Özel İdaresi’ne bağlı ekiplerimizin 7/24 esasına göre yaptıkları çalışmalarıyla kar yağışının tamamen durduğu 27 Ocak Perşembe itibariyle kapalı olan köy yollarımızı 4 gün gibi kısa bir sürede sıfıra indirdik. Her zaman ifade ettiğimiz gibi kar yağışını bir rahmet, bir bereket vesilesi görüyoruz ama karın yağmasından dolayı da oluşan bir ulaşım kısıtlılığıyla karşı karşıya kalıyoruz. Önceden yaptığımız koordinasyon toplantılarımızda grup yollarımızda kar yağışı nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı uygulayacağımız çalışmaları planladık. Karın yağdığı ilk dakikadan itibaren ekiplerimiz sahadaki yerini aldı. Mesai arkadaşlarımız aralıksız canla başla çalıştı. Kapalı yollarımızın bilgisini belli aralıklarda paylaştık. Nerede Özel İdaremize ihtiyaç duyulduysa orada olduk. Son olarak da bugün Ayancık ilçemizde kapalı olan Sulusökü Köyü yolumuzu da açmış bulunuyoruz. Ekiplerimiz öncelikle ana yollar ve acil ihbarları değerlendirerek vatandaşlarımızın ulaşımını sağlamak üzere çalışmalarını devam ettirdi. Yüksekliği 2 metreyi aşan kar kütlelerini temizleyerek vatandaşlarımızın köylerine ulaşımlarını sorunsuz bir hale getirmek için gece gündüz çalışan ekiplerimiz, İl ve ilçe merkezlerine kilometrelerce uzaktaki köylerde gece yarılarına kadar çalışma gerçekleştirdi. Büyük bir özveriyle emek veren tüm personellerimize teşekkür ediyorum. Bu başarının kahramanları sizlersiniz. Allah ayaklarınıza taş değdirmesin.” dedi.

Genel Sekreter Yahya Çınkıl sözlerini şöyle sonlandırdı; “Bu vesileyle öncelikle yönlendirmeleriyle ve desteğiyle Sayın Valimiz Erol Karaömeroğlu’na, İlçe Kaymakamlarımıza, Meclis Başkanımız başta olmak üzere bütün İl Genel Meclis Üyelerimize, Çalışmalarımızda bize yardımcı olan Muhtarlarımıza, köy yollarımızın ulaşıma açılmasında 7/24 esasına göre çalışarak -7 derecelerde hizmet vermeye çalışan emekçi tüm mesai arkadaşlarıma ve en önemlisi çalışmalar sürerken sabır ve tahammül ortaya koyan kadirşinas Sinop halkına teşekkürlerimi iletiyorum.”

Vitrin Haber

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER