“KARADENİZ ;''SİNOP NÜKLEER İSTEMİYOR''

Gerze Gündem Haber olarak bu başlığın altına bu cümleleri yazmadan geçemeyeceğiz ülke genelinde yaşanan felaketin ardından Sinop’ta da böyle bir felaket yaşansaydı ve yaşanırsa yapılması düşünülen nükleer santralin akıbeti ne olurdu?

“KARADENİZ ;''SİNOP NÜKLEER İSTEMİYOR''

Cumhuriyet Halk Partisi Sinop Milletvekili Genel Başkan Başdanışmanı Barış Karadeniz Sinop NGS ile ilgili yaşanan gelişmeye dair açıklamalarda bulundu.

 ÇED olumlu raporunun iptali için açılan dosyada Samsun 3. idare Mahkemesince verilen red kararının temyizi üzerine Danıştay 6. Dairesince karar bozuldu. Karadeniz konuya ilişkin yaptığı açıklamada; ''Dünya yenilenebilir enerjiye geçerken, çocuklarımızın geleceğiyle oynamayın Sinop’a nükleer yapmayın, yarınlarımızı karartmayın diye en baştan beri yüksek sesle her platformda bağırdık. Kendilerince doğru, kendi adamlarıyla doldurdukları salonda yalandan bir ÇED Toplantısı yaparak süreci geçiştirdiler biz bunu kabul etmediğimizi salona Sinop halkının alınmadığını defalarca söyledik. Sinop’ta baromuzla, belediyelerimizle, çevrecilerimizle bu işin peşini bırakmayacağız dedik ve ÇED olumlu raporunun iptali için açılan dosyada Samsun 3. idare Mahkemesince verilen red kararının temyizi üzerine Danıştay 6. Dairesince karar bozuldu. Sinop’a nükleer kurdurmayacağız, çocuklarımızın geleceğini kararttırmayacağız. Sinop nükleer santral istemiyor!''

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 24 Şubat 2023, 18:10

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
YORUMLAR
Kerim Aydın
Kerim Aydın - 1 yıl Önce

bu sonucu hiç düşünen oldumu? ülke ekonomisi deniyor demek insan canından kıymetli.,

gerzeli
gerzeli - 1 yıl Önce

barış karadeniz senide siyasetinide sevmem ama bu felaketten sonra bu santralin sonucunu düşünemiyorum. kesinlikle yanlış bir proje seni sonuna kadar desdekliyorum.

hasan vehbi ersoy
hasan vehbi ersoy - 1 yıl Önce

Sevgili milletvekili kardeşim,Fransa' da 57 adet nükleer santral var.Sen iyimisin gerçekten,sen Sinop un en sağlam ve fay kırığı olmayan bölge ilan edilen coğrafya olduğunu duymadın mı?Sen jeofizik mühendisliği diye bir bilim dalı olduğunu duymadın mı?Koskoca Türkiye de, 3 tane dahi nükleer santral olmasın mı?En güvenilir 3 mahal var Türkiye' de,,bunlardan birisi de Sinop ilidirHerşeye karşı olmanızın dayanılmaz hafifliğinden nasıl bir mutluluk çıkartıyorsunuz,anlaşılır durum gibi gelmiyor bana....Selamlar_sevgiler...

banner381
SIRADAKİ HABER