Karadeniz; “Sorumlu Kimse Ortaya Çıkmalı Tüm Sinop'a Hesap Vermelidir”

Cumhuriyet Halk Partisi Sinop Milletvekili, Genel Başkan Başdanışmanı Barış Karadeniz Sinop kamuoyunda büyük tepki toplayan ve ihaleye çıkılmadan el altından gerçekleştirilen Ada Otel'in kiralanması hususunu dile getirdi. Karadeniz;'' Sorumlu kimse ortaya çıkmalı tüm Sinop'a hesap vermelidir'' dedi.

Karadeniz; “Sorumlu Kimse Ortaya Çıkmalı Tüm Sinop'a Hesap Vermelidir”

Sinop İl Özel İdaresi uhdesinde bulunan ve önceki dönemlerde Öğretmenevi tarafından işletilen Ada Otel'in ihaleye çıkılmadan bir derneğe oldukça cüzi bedelle kiralanması kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz;'' Her geçen gün yeni bir usulsüzlük her yeni gün bir adaletsizlikle karşı karşıya kalıyoruz. Konu AKP olunca ülkede artık her şey mümkün.  Sinop'un en değerli noktalarından ve İl Özel İdaresi uhdesinde olan Ada Otel tam anlamıyla peşkeş çekiliyor. Normalde ihaleye çıkılması, komisyona havale edilerek incelenmesi ve görüşülmesi gereken konu yangından mal kaçırır gibi alelacele geçiştiriliyor. İhaleye çıkılsa çok daha yüksek bedellerle kiralanacak bahse konu alan, yıllık 270 Bin Lira gibi bir gösterişlik bedelle Polis Gücü Derneği'ne kiralanıyor.
Kamuoyu adına soruyorum; Ada Otel üzerinde söz sahibi olan ve Sinop İl Özel İdaresi bünyesinde kurulan Kültür Turizm ve Sosyal Tesis İşletmeleri Anonim Şirketi‘nin Yönetim Kurulu  kimlerden oluşmaktadır?  Ada Otel kiralanırken ihaleye çıkılmış mıdır?  Başka teklif veren kurum, kuruluş ya da firma var mıdır? Söz konusu şirket hangi mevzuata hangi kanuna dayanarak Ada Otel'i kiralamıştır? Polis Gücü Derneği'nin yöneticileri kimlerdir?  İhale edilmesi, askıya çıkarılması gereken alan el altından söz konusu derneğe nasıl ve ne şartla verilmiştir? Bu usulsüzlüğün sorumlu veya sorumluları kimlerdir?
Göz göre göre devlet zarara uğratılıyor, göz göre göre devlet malı yandaşa iktidar temsilcileri eliyle veriliyor. Sorumlu kimse ortaya çıkmalı, tüm Sinop'a hesap vermelidir. Kamuoyu adına cevap bekliyoruz, konunun takipçisi olacağız ''dedi.

Gerze Gündem Haber

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER