Kararlı Şekilde Devam Ediyor

Gazi Üniversitesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emin Kuru Sinop’un sembolü olan zeytin’in Sinop ve ilçelerinde tekrar geri dönmesi yolunda kararlı bir şekilde devam ediyor.

Kararlı Şekilde Devam Ediyor

Geçmişte Sinop ve İlçelerinde zeytincilik günümüzde yok olma aşamasındayken Gazi Üniversitesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emin Kuru tarafından kendi çiftliğinde yetiştirmek amacıyla Sinop İl Orman İşletme teşkilatı ile ilçemiz Gerze Pazar yeri mevkiinde bulunan yerli zeytinlerden çubuklama yapmak için girişimlerde bulundu.

Gazi Üniversitesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emin Kuru, “Bu gün çok anlamlı bir gündü ! . Sinop ve Gerze geçmişinde zeytin ağaçları ile ünlü idi, bu gün zeytin ağaçlarının yerine beton binalar yükseldi. Çocukluğumdan bildiğim Sinop’un endemik yuvarlak zeytini, Gerze’nin tavşan yüreği isimli endemik zeytininden, adapte olmuş edremit türü ile çiftliğimden, cay elması ve taş elması çelikleme yapmak için çubuklar topladık, üç yüz yıllık zeytin agaclarından damızlık fide olabilecek bine yakın cubuk çıkarabildik, nasip olursa önümüzdeki yıl endemik fideler dikime hazır hale gelecektir. Arazimin bir kısmını endemik meyveler ve bitkiler gen havuzu olarak planladım. maddi geliri olmayan insanlığa armağan edeceğim bir caba İçin yorulduk, ama günü mutlu tamamladık. Sinop orman teşkilatında fideye dönüşecek olan bu çubuklar Sinop’u binlerce yıllık değerleri ile buluşturacaktır. Orman teşkilatı fidanlama şefliği elamanları Turan yıldız beye, teknisyenler Hatiçe kurt hanıma, Cansın başat hanıma, Barboros Çetin Taya’ya arıcılık okulumun ballı bitkiler sorumlusu Tacettin Adalı beye bu çok değerli faaliyete katıldıkları için teşekkür ediyorum.” Dedi.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 16 Mart 2023, 12:08

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
YORUMLAR
Nursel gursoy
Nursel gursoy - 1 yıl Önce

Başarılar diliyorum hocam.

banner381
SIRADAKİ HABER