Karaya Vurdu

Cayva altında karaya vuran yunus balığının ölüm nedeni bilinmiyor.

Karaya Vurdu

  Onlar birçoğumuz tarafından denizlerin insana en yakın, cana yakın zararsız canlıları olarak bilinirler. Biyografileri denizde tek başına zor durumda kalan balıkçılara yaptıkları yardım hikayeleri ile doludur. İri cüsseleri ilk bakışta korku ve ürküntü yaratmasına karşın insanla son derece uyum içindedirler. Denizlerin en zararsız memeli türlerinden olan bu canlılar, canavar köpek balıklarının korktuğu tek hayvan özelliğini de taşırlar. Yunusun olduğu yere köpekbalığı yaklaşamaz.

Son derece narin ve duygusal hayvanlar olduğu bilinir ve ortamlarındaki olumsuz koşullarından çabucak etkilenirler. Bu durumda intihar çok sık başvurdukları yöntemin başında gelir.

Bunun son örneğini önceki gün ilçemizin Cayva sahillerinde yaptığımız gezide yaşadık. Son yıllarda birçok yerde görülen örneklerinde olduğu gibi, Cayva altı olarak bilinen sahilde bir yunusun cansız bedenini görmek içimizi acıttı.

Devamının gelmemesi açısından yetkililerin bu haberimize dikkate alarak bu ölümün nedeninin araştıracaklarını umuyoruz.



 
 

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 03 Haziran 2015, 10:54

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
YORUMLAR
ibrahim albayrak
ibrahim albayrak - 9 yıl Önce

ya balıkçı ağlarına takılmıştır ya da dediğiniz gibi intihar etmiştir buda çoğunlukla balıkçı teknelerinin pervanelerine kendilerini brakarak oluyor.

halil
halil - 9 yıl Önce

tiflin

banner381
SIRADAKİ HABER