Kaymakam İlçe Sağlık Müdürlüğünde

Gerze Kaymakamı Metin Kubilay İlçe Sağlık Müdürlüğü bünyesinde faaliyet göstermekte olan Toplum Sağlığı Merkezi ve 2 nolu 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonunda incelemelerde bulundu.

Kaymakam İlçe Sağlık Müdürlüğünde

  27 Haziran 2013 Perşembe günü saat 16.00 da gerçekleşen ziyarette, Kaymakam Metin Kubilay’ı Müdürlüğe gelişlerinde İlçe Sağlık Müdürü Dr. Halil İsa Çelik, Toplum Sağlığı Merkezi doktor, sağlık çalışanları, idari personel ile 2 nolu 112 Acil Sağlık Hizmetleri istasyonu çalışanları karşıladı. Ziyaretine ilk olarak hastalarla sohbet ederek başlayan Kubilay, daha sonra toplum sağlığı merkezini gezdi. İlçe Sağlık Müdürü Halil İsa Çelik’in makam odasında devam eden ziyarette Müdür Çelik çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Dr. Çelik yaptığı açıklamalarda; acil sağlık hizmetlerinin kesintisiz bir şekilde devamını sağlamak amacıyla Gerze Devlet Hastanesine entegre olarak çalışan 2 nolu 112 acil sağlık hizmetleri istasyonunun 26 Mart 2013 tarihinden beri yeni yeri olan TSM lojmanının tadilat işlemleri bitene kadar TSM binasında A tipi olarak hizmete açıldığını, istasyonda 4 adet şoför,(2  ATT, 1 sağlık memuru, 1 şoför) 8 acil tıp teknisyeni, 1 paramedik olmak üzere toplam 13 personelin görev yaptığını, 2013 yılında Sağlık Bakanlığınca verilen  tam donanımlı 1 adet ambulansın aktif olarak kullanıldığını belirterek sürdürdüğü açıklamalarına, 2 nolu istasyonda Mayıs 2013 döneminde;

İstasyonun 90 sn.ve altında sürede çıkış yaptığı vaka sayısının 85,

  İstasyonun toplam vaka sayısının 92,İstasyonun vaka için yaptığı aylık toplam km.nin 1969, istasyonun 10 dakika ve altında ulaştığı bölge içi acil vaka sayısının 63, istasyonun toplam bölge içi acil vaka sayısının 84, 15 datita ve alt sürede hastaneye teslim edilen vaka sayısının 65, hastaneye nakli gerçekleştirilen vaka sayısının 77 olduğunu belirterek son verdi. Ziyarette yaptığı konuşmada Kaymakam Metin Kubilay; “sağlık hizmetlerini çok önemsiyorum, hizmetlerin iyileştirilmesi için çalışıyoruz, kalitemiz hızla artıyor, sağlık personeli özverili çalışmalarına 24 saat devam ediyorlar. 112 acil sağlık hizmetleri istasyonu lojmanı tadilattan geçiyor ve 2-3 ay içinde bu çalışmalar sonlanacak. Toplum Sağlığı Merkezinin iyileştirme çalışmalarını da aralıksız sürdürüyoruz.” dedi. Müdür Halil İsa Çelik desteklerinden dolayı Kaymakam Metin Kubilay’ a teşekkür etti.

  Gezinin sonunda tadilatı devam eden lojmanı ve yeni gelen ambulansı inceleyen Kubilay “ Gerze’nin acil ihtiyaçlarında biri olan helikopter piste çalışmalarımızda devam ediyor, inşallah ilçemizi en kısa sürede bir piste kavuşturacağız” dedi.




















Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 28 Haziran 2013, 11:16
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER