Kaymakam Köy Hizmetleri Şantiyesinde

Gerze Kaymakamı Metin Kubilay 2013 yılında Devlet vatandaş işbirliği ile yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Kaymakam Köy Hizmetleri Şantiyesinde

  Gerze Özel İdare Müdürü Kemal Tosunoğlu, Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdürü Mehmet Kutlu, İl Genel Meclisi Üyeleri Cumhur Kurt ve Necmettin Çakır ile Acısu köyü muhtarı Fikri Uyanık, Kabanlar köyü muhtarı Şaban Kaban, Yamacık köyü muhtarı Cengiz Akgül,  Yakadibi köyü muhtarı Cemalettin Topal, Belören köyü muhtarı Bekir Yıldız katıldılar. Şantiyede 2013 yılında Devlet vatandaş işbirliği ile yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Kubilay yaptığı konuşmada,

  Sinop İl Genel Meclisinin 08.01.2013 tarih ve 45 sayılı kararı ile Birliğimize aktarılan ödenek ile; Yamacık köyü, Acısu köyü ve Sorkun köyümüzde işçiliği köy halkı tarafından yapılmak üzere toplam 500m. Beton yol yapımı işi için 497m3. Hazır beton, 8679 kg. demirin temini Birliğimizce yapılarak 70.084.08TL.harcanarak işler başlatılmıştır. Bu işlerden Yamacık köyü beton yol işi tamamlanmış olup, Sorkun ve Acısu köylerinde beton yol işi devam etmektedir.

  Yakadibi, Sarnıç, Belören ve Sorkun köylerinde yine işçiliği köy halkı tarafından yapılmak üzere değişik çapta toplam 6050m. İçme suyu borusu Birliğimizce yapılarak 17.904.38TL.harcama yapılmıştır. Birliğimizce kiralanan beko-loder ile Sorkun köyümüzden borularımızın yerleştirme işi başlatılmıştır.

  Kabanlar köyünde 8adet 2x2 prefabrik menfez alımı ve yerine yerleştirilmesi işi gerçekleştirilerek 12.744.00 TL. harcama yapılmıştır.

  İlçemiz köy yolları ve içme suyu işlerinde çalıştırılmak üzere 6 ay boyunca beko-loder kiralama işi yapılarak 45.170.00TL.harcama yapılmıştır.

  Köy muhtarlıklarının köylerimizdeki cami bakım onarım, lojman yapım, bakım onarım, köy konağı yapım bakım onarım gibi küçük girişimlerini desteklemek amacıyla 28 köyümüzde toplam 39 farklı iş için 94.675.00TL.nakit köy yardımı yapılmıştır.

  Yukarıda sayılan işlerin tamamı için toplam 227.833.86 TL. harcama yapıldığını belirten Kaymakam Metin Kubilay “ bütün köylerimize ulaşmaya çalışıyoruz, bu çalışmalarımız aralıksız devam edecek ve başarılı, örnek çalışmalara imza atacağız. Başarı varsa birlik ve beraberlik içinde olur” dedi. İl Genel Meclisi Üyeleri Cumhur Kurt ve Necmettin Çakır’ ın kısa konuşmalarının ardından Kaymakam Metin Kubilay “her zaman yanımızda olan ve özverili çalışmalarını memnuniyetle gördüğümüz il genel meclisi üyelerimize, köy muhtarlarımıza ve emeği geçen tüm çalışanlara teşekkür ediyorum” dedi.





















Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 26 Haziran 2013, 10:55
YORUM EKLE
YORUMLAR
Tüylüler genel bakış
Tüylüler genel bakış - 8 yıl Önce

sinop gerze gürsökü tüloglu köyü nede bir ugrayın muhtar 10 yıldan fazladır işinin başında sözde köyde hiç bişey yok alt yapı yok yollar çamur soguk asfalt bile yaptırmıyor muhtar bu köye girmiyor bile tamamıyla rant kavgası muhtar seçimlerinde karşısına rakip çıkardılar diye hiç bişey yaptırmıyor yapmıyor bir araştırılsa iyi olur teşekkürler...

Aşağı mah sakinleri gursoku koyu
Aşağı mah sakinleri gursoku koyu - 6 yıl Önce

Aşağı mahallede yaklaşık bir yildir anasuborusu patlak fakat kimse ilgilenmiyor bu isleri koy halkını yapacak yoksa köy işlerini yapacak bunun sorumlusu kimise biran önce yapılması lazim yol bozulmuş arabalar gecemiyor kimse ben bunun sorumlusuyum diye ise sahip çıkmıyor yetkilerin DİKKATİNE

banner381
SIRADAKİ HABER