KEP'’i Olmayana 10.000 TL Ceza !

Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Cumhur ÇETİN Kayıtlı Elektronik Posta'yı (KEP) anlattı.

KEP'’i Olmayana 10.000 TL Ceza !

Kayıtlı Elektronik Posta(KEP)Adresi Nedir?

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından yetkilendirilen, kayıtlı elektronik posta hizmet sağlayıcıları tarafından, şirketlere verilen ve resmi tebligatların yapılacağı elektronik posta adresidir.

Kimler Kayıtlı Elektronik Posta(KEP)Adresi Almak Zorunda?

19 Ocak 2011 tarihinde resmi gazetede yayımlanan 6099 sayılı Tebligat Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun 2.maddesi ile 7201 sayılı Kanuna 7 nci maddesinden sonra gelmek üzere 7/a maddesi eklenmiştir. Söz konusu maddeye göre, Adalet Bakanlığı, Maliye bakanlığı, SGK gibi kurumların, Anonim, Limited ve Sermayesi Paylara Bölünmüş Komandit şirketlere elektronik yolla tebligat yapmaları ve söz konusu şirketlerin de Kayıtlı Elektronik Posta(KEP) adresi kullanmaları zorunlu hale getirilmiştir.

KEP Hesabı Nasıl Alınacak?

Kayıtlı Elektronik Posta(KEP) adresi, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından yetkilendirilen Kayıtlı elektronik posta hizmet sağlayıcıları(KEPHS) aracılığıyla alınabilecektir. Bu kapsamda yetkilendirilen kayıtlı elektronik posta hizmet sağlayıcıları; TNBKEP, TURKKEP ve PTT’dir.

KEP Hesabı Kullanma Zorunluluğu Ne zaman Başladı?

6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunun II - Beyanlar, belgeler ve senetler başlıklı, 1525. maddesinde de hüküm altına alınan, Kayıtlı Elektronik Posta sisteminin kullanma zorunluluğu, 19 Ocak 2013 tarihinde resmi gazetede yayımlanan, Elektronik Tebligat Yönetmeliği ile yine, 19 Ocak 2013 tarihinden itibaren başladı.

(KEP)Adresi Almayan Şirketlere Ceza Uygulanacak

5549 Sayılı Kanunun 9/A maddesi gereği, elektronik tebligata ilişkin yükümlülüklerini yerine getirmediği tespit edilen kişi, kurum veya kuruluşlara Başkanlık tarafından her bir tespit için 10.000 (onbin) Türk lirası idari para cezası uygulanacak.

Geçiş Aşamasında Ceza Uygulanmadı

Elektronik tebligat’a ilişkin zorunluluk, Ocak/2013 tarihinde başlamakla birlikte, e- tebligata ilişkin alt yapı çalışmaları devam ettiğinden söz konusu şirketlere, şu ana kadar herhangi bir ceza uygulanmadı.

Şirket Yetkililerini Uyarıyorum

Anonim, Limited ve Sermayesi Paylara Bölünmüş Komandit şirketlerin yetkililerini uyarıyorum, e- tebligat uygulamasının alt yapısı tamamlandı ve bu aşamadan sonra  Kayıtlı Elektronik Posta(KEP) adresi olmayan şirketlere ceza yağacak.

Cumhur Çetin Vergi ve Mali Danışmanlık Grubu| Facebook

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 27 Ağustos 2014, 08:59
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER