Konuşarak Çözüm Yoluna Gittiler

İlçe Kaymakamlığı tarafından başlatılan halkın sorunlarını birebir dinlemek ve çözüme kavuşturmak için hayata geçirilen “Halk Toplantısı” yapıldı.

Konuşarak Çözüm Yoluna Gittiler

    23 Mart 2017 Perşembe saat 16 30 da 19 Mayıs Mahallesi’nde Abdullah Çolak’a ait kıraathanede gerçekleşen toplantıya Gerze Kaymakamı Bülent Bayraktar, Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, İl Genel Meclis Üyeleri Necmettin Çakır, Ahmet Burma ve ilçe daire amirleri katıldı.

    19 Mayıs Mahallesi Muhtarı İdris Öztürk’ün da protokolde bulunduğu Halk Toplantısı’nda ilçe halkı sıkıntılarını belittiler. İlçemiz Kaymakamı Bayraktar’ın teker teker söz verdiği toplantıda İŞKUR Kura Çekimi, Yol Çalışmaları, Kanalizasyon Çalışmaları, Engel Deresi, Sağlık sektörü ve KYK hakkında vatandaşlarımızın duyduğu tereddütler cevap buldu.

  Bir vatandaşımızın İŞKUR kura çekimi hakkında tereddütlerini dile getirmesi üzerine Bayraktar konuya, “İŞKUR kura çekimi bu yıl noter huzurunda adil biçimde gerçekleşti. Notere bütün kurumlarımız belli bir ücret ödedi. Çünkü bu kuranın adil biçimde gerçekleşmesi için bu prosedürü uygulamamız gerekiyordu. Elbette kriterlerin konulması bazı vatandaşlarımızda memnuniyetsizliğe neden olmuş olabilir. Ancak netice olarak adil bir kura çekimi gerçekleşmiştir.” cevabıyla açıklık getirdi.

    Vatandaşlarımızın sorunlarını dile getirdiği toplantıda çözüme kavuşturulmasını arzu ettiği konulardan bir tanesi de Dolmuşların 19 Mayıs Mahallesi’ndeki güzergah problemiydi. Bu konuya birebir açıklık getiren Belediye Başkanı Osman Belovacıklı Dolmuşçular Başkanı Nihat Uyanık’ı telefon ile toplantıya çağırarak çözüme kavuşturdu. Nihat Uyanık’tan özellikle yaşlı ve eşyası olan vatandaşlarımızın güzergah dışında olsa dahi kapılarının önlerine kadar bırakılması sözünü alan vatandaşlarımız bu konuyu da bu şekilde çözmüş oldular.

    Vatandaşlarımızın en büyük sıkıntılarından birisi de 19 Mayıs Mahalellesi’nde bulunan Engel Deresi’nin verdiği görüntü kirliliğiydi. Bu konuya da açıklık getiren Belediye Başkanı DSİ tarafından derelerin üstünün kapatılmasının yasak olduğunu ancak İskele Mevkii’nde gerçekleştirilen Gürleyik Deresi’nde ki gibi derenin üzerinin sarmaşıklarla kapatılabileceğini, vatandaş isterse bunun çalışmalarına da biran önce başlanabileceğini dile getirdi.

    Sağlık sektörü, Yol Çalışmaları, Alt Yapı Çalışmaları, KYK gibi bir çok konunun çözüme kavuşturulduğu toplantı vatandaşlarımızın memnuniyetleri ile son erdi.












Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 24 Mart 2017, 10:49

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER