Koreliler Ziyaret Etti

Çorum Belediyesi’nin kardeş şehri olan Güney Kore’nin GIMHAE Şehri Belediye Başkanı, Belediye Meclis Başkanı ve beraberinde ki heyet Türkiye’nin Sakin Şehirlerinden olan Gerze’ye ziyaret gerçekleştirdiler.

Koreliler Ziyaret Etti

Gerçekleşen ziyarette Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı’ya uğrayan heyet CittaSlow şehirlerin tarihi dokusu ve kültürel yapısını inceleme kapsamında ilçemize ziyaret gerçekleştirdiklerini belirterek Başkan Belovacıklı’dan ilçe hakkında bilgiler aldılar. GIMHAE Şehri Belediye Başkanı SongGon Ho kazanılan CittaSlow ünvanından dolayı tebrik ederken, Gerze’nin ahşap oyuncak ve el sanatları atölyeleriyle dünyaya açılan yeni bir pencere olduğunu belirtti. CittaSlow ünvanı kazanmak için gerçekleştirilmesi gereken kriterler hakkında da bilgi alan SongGon Ho Gerze’den oldukça etkilendikleri ve bu doğrultuda Gerze ile ikili ilişkileri daha sıkı kuracaklarını sözlerine ekledi.

Oldukça keyifli geçen sohbette Belovacıklı misafirlerine Gerze hakkında bilgiler aktardı. İlçenin tarihi dokusu, çalışmalar ve projeler hakkında bilgi veren Belovacıklı; “Güney Kore benim takdir ettiğim ülkelerin başında geliyor. Bunun sebebi de tartışmasız ki bilim ve teknolojide sağladıkları hızlı ve sağlıklı yükseliş. Günümüze baktığımız zaman arabadan telefona hepimiz Kore ihracatı ürünler kullanmaktayız. CittaSlow ağına katıldığımızdan bu güne 2 seneyi geride bıraktık. Geçen bu süre zarfında ilçemizin turist oranı oldukça arttı. Ünvanı elde edebilmek adına yapmamız gereken 72 kriteri tamamlayarak bu ünvanı aldık ve gelenek-görenek kültürümüzü yaşatarak başarılar kazandık. Gerçekleştirdiğiniz bu ziyaretle bizleri ziyadesiyle memnun ettiniz.” İfadelerini kullandı.

Görüşmenin sonunda karşılıklı olarak hediyelerin verildiği ziyaretin devamı Belediye Başkanı Osman Belovacıklı’nın ilçemize özgü yemek ziyafeti ve şehir turu ile sona erdi.

Gerze Gündem Haber

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
YORUMLAR
Fikri kaldırak
Fikri kaldırak - 6 yıl Önce

Çok güzel başkanı kutluyorum gerze için önemli gelişmeler helal olsun kardeşim

banner381
SIRADAKİ HABER