Köşger'den Kutlama Mesajı

Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, basında sansürün kaldırılışı ve 24 Temmuz Basın Bayramı vesilesiyle mesaj yayınladı.

Köşger'den Kutlama Mesajı

  Çağdaş ve demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından biri olan  basın, farklı görüşlerin seslendirilmesine imkân sağlamak, sorunlar hakkında özgür tartışma ortamı oluşturmak, yanlışlıkları dile getirmek, toplumsal bilinci güçlendirmek, kamu yararını gözetmek gibi toplumsal açıdan çok önemli bir işleve sahiptir. Kamuoyunu aydınlatan, bilgilendiren ve her ortamda, her koşulda, sorumluluk duygusu ile  hareket ederek toplumun haber alma ihtiyacını karşılayan basın mensuplarımız bu noktada çok önemli bir görev üstlenmektedirler.

  Ulu önder Atatürk'ün, 'Basın, bir milletin ortak sesidir. Bir milleti aydınlatma ve olgunlaştırmada, bir milletin ihtiyaç duyduğu düşünsel gıdayı vermede, özet olarak bir milletin hedefi mutluluk olan ortak doğrultuda yürümesinin sağlanmasında basın, başlı başına bir güç, bir okul, bir öncüdür…' sözü de basının önemini ve mensuplarının üstlendiği büyük sorumluluğu ortaya koymaktadır. Sinop’un her alanda  hedeflenen başarıya ulaşmasında   basın mensuplarının gösterdikleri duyarlılığın ve bu konuda yaptıkları başarılı çalışmaların büyük katkı sağladığına inanıyorum.
  Bu duygu ve düşüncelerle mesai mefhumu tanımayan, fedakâr ve cefakâr tüm basın çalışanlarının Basında Sansürün Kaldırılışının 105. yıldönümünü ve  24 Temmuz Basın Bayramı'nı kutlar, sağlık ve mutluluk dileğiyle, çalışmalarında başarılar dilerim.

 Yavuz Selim KÖŞGER           

 Sinop Valisi

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 23 Temmuz 2013, 23:12
YORUM EKLE
YORUMLAR
uğur
uğur - 11 yıl Önce

çok trajikomik bir açıklama olmuş.sansürün babasının yaşandığı şu dönemde neyin kutlamasını yapıyorsunuz acaba?behzat ç neden yayından kaldırıldı?gezi olayları türkiye'nin gündeminde olmasına karşın neden gösterilmedi?medya patronları ile yapılan gizli anlaşmaları çok iyi biliyoruz.

banner381
SIRADAKİ HABER