Kur’an Kursu Açılışı Yapıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kararıyla her sene açılan Yaz Kur'an Kursları devam ediyor.

Kur’an Kursu Açılışı Yapıldı.

Gerze İlçe Müftülüğü 12 Haziran 2017 Pazartesi günü saat 11.00’ de ilçemiz Merkez Yeni Camii’nde Yaz Kur'an Kurslarının açılış törenini gerçekleştirdi. Açılış törenine Gerze İlçe Müftüsü Bayram Karar, Merkez Yeni Cami Müezzini Bünyamin Koç ,Merkez Yeni Cami Müezzini Raif Koç, Köşk Cami Müezzini Ahmet Yavuz , İskele Cami Müezzini Bayram Karakaş ve Garaj Cami Müezzini Sedat Karakütük, Kur’an Kursu Öğreticileri ve öğrenciler katıldı. Açılış konuşması Gerze İlçe Müftüsü Bayram Karar tarafından yapıldı.

Karar, “ 2017 yılı Yaz Kur’an Kursları programımızın açılışını bugün itibariyle yapıyoruz. Cami’ye ve Allah’ın evine hoş geldiniz. İnşallah camilerimiz ve mescitlerimiz sizlerle güzelleşecek. Camilerimiz yeniden neşesine kavuştu. İyi ki varsınız, iyi ki geldiniz ve camilerimizi şereflendirdiniz. Kursumuzda iki ay boyunca hocalarımızla ve sizlerle beraber Allah’ı öğreneceğiz, Peygamberi öğreneceğiz, kitabımızı öğreneceğiz, dinimizi öğreneceğiz, güzel ahlakı öğreneceğiz. Hedefimiz eğlenerek öğretmek. Yaz tatilinde hem dinleneceğiz, hem eğleneceğiz hem de öğreneceğiz.” şeklinde konuştu.

Açılış Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı ve ardından öğrenciler ile birlikte çekilen Salavat ile devam etti. Tüm kurslar adına açılış konuşmasını yapmak üzere Raif Koç’a söz verildi. Gerze İlçe Müftüsü Bayram Karar’ın öğrencilere sorduğu dini sorular ile soru-cevap şeklinde devam eden açılış töreni, kurs kitaplarının tanıtılması ve Merkez Yeni Cami hocalarının hazırladığı ikramlık çikolataların dağıtılması ile sona erdi.

Haber: Özge İnce

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 13 Haziran 2017, 00:48
YORUM EKLE
YORUMLAR
H.A.
H.A. - 7 yıl Önce

ne hale geldik kiz erkek karışık din dersi alir oldu nedir ne değildir anlaşilir gibi değil rabbim sonumuzu hayirli eylesin

banner381
SIRADAKİ HABER