Makamında Ziyaret Ettiler

Doğada yardıma muhtaç herkes için seferber olan yerli ve yabancı öğretmenler CittaSlow Gerze’ye geldiler.

Makamında Ziyaret Ettiler

İlçemizin öğretmenlerinden Ayhan Dönmez’in önderliğinde Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında gittikleri şehirlerde ki sokak hayvanları, plaj temizliği vb. birçok alanda yardıma muhtaç olan varlıklar için yola koyulan öğretmenler ziyaret kapsamında 3.ayak olan CittaSlow Gerze’ye geldiler. Belçika, İspanya, Portekiz ve Macaristanlı öğretmenler Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında geldikleri ilçemizde Gerze Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne ziyaret gerçekleştirirken ardından, Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı’yı makamında ziyaret ettiler.

Gerçekleştirilen ziyarette konuklarını karşılayan Belovacıklı ilk olarak ilçemizin tarihi ve kültürel yapısından bahsetti. CittaSlow üyeliğinden de bahseden Belovacıklı konuklarıyla gerçekleştirdiği sohbette; “Öncelikle ilçemize hoşgeldiniz diyorum. CittaSlow Gerze eminim ki sizleri büyülemiştir. Ziyaretiniz esnasında El Sanatları Atölyelerimizi de gezmenizi rica ediyorum. Eminim ki gerçekleştireceğiniz bu ziyaretlerde ilçemizden daha fazla etkileneceksiniz. CittaSlow üyeliğinden sonra Gerze Uluslararası alanda birçok ziyaretçiyi ağırladı. Sizleri de ilçemizde ve aramızdan görmekten memnuniyet duydum. Bu projenin Türkiye ayağında koordinasyonu yürüten Ayhan Dönmez ve Murat Vural öğretmenlerimle birlikte sürekli diyalog halindeyiz. Gerze Belediyesi olarak sosyal sorumluluk projelerinin her zaman takipçisi ve destekçisi olduk. Bu bağlamda da her zaman öğretmenlerimizle görüş alışverişinde bulunarak destek sağladık. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum.” dedi.

Görüşmenin sonunda Belovacıklı ilçemizi tanıtan hediyeler takdim ederken, Türkiye ayağından sonra sırasıyla İspanya, Portekiz ve son olarak Macaristan’a gidecek olan öğretmenlerimiz burada da ihtiyaç sahiplerine ulaşarak doğamıza katkı verecekler ve projeyi noktalayacaklarını belirterek misafirperverliklerinden dolayı Belovacıklı’ya teşekkür ettiler.

Gerze Gündem Haber

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER