Meclis Aralık Toplantısını Yaptı.

Gerze Belediye Meclisi Aralık ayı toplantısını bugün saat:14.00’ de başladı.

Meclis Aralık Toplantısını Yaptı.

  Belediye Başkanı Osman Belovacıklı’ nın başkanlığında, Belediye Meclisi Toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Üyeler Hakan Hemengül ve Feyzullah Akça’ nın dışında tüm üyeler katıldı.

  Başkanın toplantıyı açış konuşmasından sonra yapılan yoklama sonucu çoğunluğun sağlandığının anlaşılması üzerine, ek gündem maddeleri Meclise okundu. Gündeme ilaveleri Başkan tarafından oya sunuldu. Konuların ek maddeleri olarak gündeme ilavelerine oy birliği ile karar verildi. Gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

Sinop İl Özel İdare Müdürlüğünün imar planı değişiklik talepleri oybirliği ile kabul edildi.

 2013 yılında Gerze Belediyesinde çalıştırılacak geçici işçilere ait vize cetvellerinin oy çokluğu ile onaylanmasına karar verildi.

Gerze Belediye Başkan vekilliği görevini yürüten personele aylık verilecek net ücretin 2.200TL. olarak belirlenmesine oy birliği ile karar verildi.

Belediyece 2013 yılında uygulanacak ücret tarifelerinin görüşülmesine geçildi. Tespiti Devletçe yapılmayıp, Belediye Meclislerince belirlenmesi gereken, belediyece sunulan iş ve hizmetler karşılığında alınacak ücret tarifeleri maddeler halinde görüşüldü. Maliyetlerinde artış görülen ücret tarifelerinde günün koşullarına göre beli oranlarda artışlar yapılırken, bazı ücret tarifelerinde ise değişiklik yapılmadı. Su ücret tarifesinde artış yapılmayarak bir önceki yıl belirlenen şekliyle, diğerlerinin tespit edilen oranlar üzerinden uygulanmasına oy birliği ile karar verildi.

Ek gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi;

Belediyenin ve vatandaşın yararına olacağı yapılan görüşmeler sonucu tespit edilmesi nedeniyle, halen kullanılmakta olan su sayaçları uygulamasından kademeli olarak vazgeçilerek kartlı sayaç uygulamasına başlanmasına oy birliği ile karar verildi.

Katı atık ücret tarifesinde değişiklik yapılmasına gerek görülmeyerek eski tarifenin uygulanmasına devam edilmesine oy birliği ile karar verildi.

Park ismi değiştirilmesi konusunun görüşülmesi:

Belediye Başkanı teklifi olarak gündeme alınan, say mevkiindeki Kerim Tekin Parkı isminin kaldırılarak, söz konusu yerin tarihsel bir anlam ifade etmesi, 13 Şubat 1956 yılında ilçemizde yaşanan büyük yangın felaketinin başladığı yer olarak bilinen ve merhum pop müzik sanatçısı Kerim Tekin adına tesis edilen parkının isminin 13 Şubat Parkı olarak değiştirilmesine oy birliği ile karar verildi. Söz konusu parkta, yaşanılan  yangının unutulmamasını ve gelecek nesillere taşınması amacıyla gerekli düzenlemelerin yapılması uygun görüldü.

S.S.Minibüsçüler Kooperatifine kiraya verilen İş Bankası yanında bulunan duraktan alınacak aylık ücretin 300 TL. olarak tespit edilmesine oy birliği ile karar verildi.

 Belediye Meclisinin bir sonraki toplantısının 03. Ocak.2013 tarihinde saat:14.00’ de aynı yerde saat:14.00’ de yapılmasına oy birliği ile karar verilerek toplantı sonlandırıldı.
Haber: Nurgül Gençay

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 07 Aralık 2012, 09:46
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER