MECLİS TOPLANDI

Gerze Belediye Meclisi Eylül ayı toplantısını bugün saat:14.00’ de Meclis toplantı Salonunda gerçekleşti.

MECLİS TOPLANDI

Belediye Başkanı ve Meclis Başkanı Osman Belovacıklı’ nın başkanlığındaki toplantıya Mecliste temsil edilen siyasi parti temsilcileri, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.

Belediye başkanının toplantıyı açılış konuşmasından sonra yapılan yoklama sonucu çoğunluğun sağlandığının anlaşılması üzerine gündem maddelerinin görüşülmesine geçilerek aşağıdaki kararlar alındı.

Bir önceki toplantıda alınan karar özeti okundu, oy birliği ile tasdikine karar verildi

Yaşar Altun’ a ait imar planı değişikliği talebi imar komisyonundan geldiği şekliyle oy birliği ile kabul edildi.

Belediyenin otogar yeri ile ilgili olarak yapmış olduğu imar planı değişiklik teklifi komisyondan geldiği şekliyle oy çokluğu ile kabul edildi.

Recai Kuruoğlu Bulvarı sakinleri tarafından yapılan imar planı değişikliği teklifinin imar komisyonunca tespit edilen gerekçeler doğrultusunda oy birliği ile reddine karar verildi. 

Başkan Meclis’ e hitaben aylardır yılan hikayesine dönen belediye oteli konusunun nihai çözüme kavuşturulduğunu, otele ait araç ve gereçleri icra satışından aldıklarını, diğer tüm noksanlıkların da kısa sürede giderilerek otelin belediyece işletilmek üzere faaliyete geçirildiğini, belediyece işletilmesinin avantajlarını dile getirerek otelde uygulanacak yatak, toplantı, ve eğlencelerden alınacak ücretin tespitini talep etti. Otelde yatak ücretleri yaz ve kış sezonu olmak üzere 2 kategoride belirlenirken, havuz başında ve restoranda yapılacak toplantılardan alınacak ücretler tespit edilerek,havuza giriş  ücretinin 0-10 yaş grubundan ücret alınmaması koşuluyla 10TL.olarak tespit edilmesine oy birliği ile karar verildi.

Terör mağdurları ile ilgili yasa gereğince ilgili bakanlık talimatları gereğince terör nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlar için istihdam edilmek üzere belediye bünyesinden 2 memur ve 1 işçi kadrosunun tahsis edilmesine oy birliği ile karar veridi.

Başkan doğalgaz konusu ile ilgili olarak meclise açıklamalarda bulunarak 2013 yılı başında yapım ihalesi gerçekleştirilecek olan doğal gaz şebekesinin aynı yılın Ağustos veya Eylül aylarında bitirilerek hizmete açılmasının planlandığını dile getirirken, belediye olarak %10 katılım payı alınarak belediye gelirlerine katkıda bulunacağını da ifade etti. Teklif oya sunularak; Sinop doğalgaz dağıtım lisansı ihalesine Gerze İlçesinin de dahil edilmesine oy birliği ile karar verildi.

Meclis, Belediye Başkanına, Almanya-Ruselsen ve Çevresindeki Kadınlar Derneği'nin daveti üzerine masrafların Sinop Valiliği ve söz konusu dernek tarafından karşılanmak üzere Sinop Güzel Sanatlar Lisesi'nden 12 öğrenci ile birlikte oy birliği ile yurtdışına çıkış yetkisi verdi.

Mülkiyeti belediyeye ait Demokrasi Parkı'nda boş olarak bulunan 1 adet dükkanın Gerzespor Kulübüne kulüp lokali olarak tahsisine oy birliği ile karar verildi.

Belediye meclisinin Eylül ayı toplantısında alınan en önemli kararlardan biri de belediye mücavir alan sınırlarının yeniden tespiti konusu idi. Başkan gerekçeler hakkında meclise açıklayıcı bilgiler verdikten ve yeni mücavir alan tespitinin belediyeye olan maddi katkılarını da açıkladıktan sonra;

Belediye Mücavir Alanına Sinop-Gerze Devlet karayolunun Karadeniz tarafında kalan alanının Kabalı Çayı'na kadar olan bölümünün eklenmesine oy çokluğu ile karar verildi.

İmar planı değişiklikleri ile ilgili tekliflerin imar komisyonuna oy birliği ile sunulmasından sonra, gelecek Meclis toplantısının 04.Ekim.2012 günü saat:14.00’ de yapılmasına oy birliği ile karar verilerek toplantı sona erdi.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 06 Eylül 2012, 23:22
YORUM EKLE
YORUMLAR
''taşören'' çuvaldızzz...
''taşören'' çuvaldızzz... - 12 yıl Önce

sayın belediye başkanımız önce 4-5 seneden bu yana bünyesinde 3 kuruş paraya gece gündüz çalışan taşören madurlarına kadro çıkartsında ondan sonra başkasına kadro versin...

banner381
SIRADAKİ HABER