Mehmet Akif Ersoy Anıldı

İlçemizde düzenlenen etkinlik ile İstiklal Marşımızın kabulü 97.yılında anıldı.

Mehmet Akif Ersoy Anıldı

12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve 6 Mart Mehmet Akif Ersoy’u Anma günü olması dolayısıyla Gerze Sedat Işıdı Kültür ve Sanat Merkezinde saat 10.00’da tören düzenlendi. Törene Gerze Kaymakamı Murat Güven, Gerze Belediyesi Başkan Vekili Semra Demir, Gerze İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Ast. Sb.Kd. Baş Çvş. Nevzat Oğuz ,Gerze Cumhuriyet Başsavcısı Eray Burak Buyruk, Gerze İlçe Emniyet Müdürü Erol Ulaş, Gerze İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz,  Gerze Gençlik ve Spor Hizmetleri İlçe Müdürü İsmail Karaman, AK Parti İl Genel Meclisi Üyesi Ahmet Burma, CHP İl Genel Meclisi Üyesi Necmettin Çakır, AK Parti İlçe Başkanı Tahsin Bayrak, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Tören saygı duruşu ve ardından söylenen İstiklal Marşı ile başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Şehit Nurullah Saraç Anadolu Lisesi Müdürü Murat Balcıoğlu gerçekleştirdi. Balcıoğlu, “ İstiklal Marşımızın TBMM’de kabulünü kutlamak, onun şairi olan Mehmet Akif Ersoy’u anmak, onun ve şehitlerimizin manevi huzurunda saygıyla eğilmek için toplanmış bulunmaktayız. Özgürce yaşadığımız kutsal vatanımızı kanlarıyla sulayan aziz şehitlerimizi yad etmek onların manevi huzurunda saygıyla eğilmek, onların aziz hatırasını anlamak ve anlatmak üzere bu programı icra etmenin onurunu ve gururunu hep beraber yaşıyoruz.” diyerek sözlerini Mehmet Akif Ersoy’un kim olduğunu anlatarak tamamladı.

“Bir destan adamı Mehmet Akif Ersoy” isimli sinevizyon gösterisinin sunulmasının ardından programa ev sahipliği yapan Şehit Nurullah Saraç Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Nadire Baş ile okulun öğrencilerinden Hüseyin Can Tuna birlikte Bülbül isimli şiiri seslendirdi. “Ordunun Duası” isimli şiiri Harun Can Ahmet Şahin’in seslendirmesi ile tören şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında derece alan öğrencilere ödüllerinin takdim edilmesi ile devam etti. Öğrencilerin hazırlamış olduğu tiyatral gösterinin sunulmasının ardından toplu fotoğraf çektirilmesiyle ile tören sona erdi.

Haber: Özge İnce

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 13 Mart 2018, 00:15
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER