Milyonlar “ADALET” Dedi.

CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun önderliğinde İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasının ardından başlayan Adalet Yürüyüşü İstanbul/Maltepe Sahilin’de 2 milyonun üzerinde sağlanan katılım ile son buldu.

Milyonlar “ADALET” Dedi.

Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı’nın yanı sıra CHP Gerze İlçe Örgütü’nün katıldığı görkemli miting “Hak,Hukuk,Adalet” sloganlarıyla devam etti. 2 milyonu aşkın vatandaşımızın akın ettiği miting ilk olarak Zülfü Livaneli konseriyle başlarken devamında yürüyüşünü tamamlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu halkı selamlayarak konuşmasına başladı.
Kılıçdaroğlu’nun konuşmasında ki satır başları ise şöyle;
BU YÜRÜYÜŞ BİZİM İLK ADIMIMIZDIR.
15 Haziran 2017’de sabah saatlerinde Ankara Güvenpark’ta başlattığımız yürüyüşü Maltepe’de noktaladık. Ama kimse bu yürüyüşün bir son olduğunu düşünmesin bu yürüyüş bizim ilk adımımızdır. Herkes şunu çok iyi bilsin, 9 Temmuz yeni bir adımdır, 9 Temmuz yeni bir iklimdir, 9 Temmuz yeni bir tarihtir, 9 Temmuz yeni bir doğuştur. Ankara’da yürüyüşe başladığımda bir grup yurttaşımızla beraber ilk gün 21 kilometreyi 10 dakika arayla bitirdik, 10 dakika bir yerde mola verdik ve 21 kilometreyi tamamladık.

Yol boyunca bizi yüreklendiren, bize destek veren Ankara, Kahraman Kazan, Kızılcahamam, Bulak Köyü, Gerede, Bolu, Kaynaşlı, Düzce, Hendek, Selamlar Köyü, Adapazarı, Eşme, İzmit, Derince, Körfez, Tavşancıl, Gebze ve İstanbul’a yürekten teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum. Yol boyunca yürürken araç kullanıcıları bazen kornayla, bazen elleriyle bizi yüreklendirdiler, bize selam verdiler. Onlara da buradan Maltepe Meydanından şükranlarımı ve saygılarımı gönderiyorum. Bize sofrasını açan, ayranını ikram eden, çayını ikram eden, yemek gönderen, yiyecek gönderen, topladığı kır çiçeklerini sevgiyle bize veren, “hayır dualarım seninledir” diyen annelere, babalara, dedelere her zaman, her yerde, her ortamda şükran borçluyum. Yine buradan onlara teşekkürlerimi gönderiyorum.

Yol boyunca birlikte yürüdüğümüz, büyük bir kısmında beraber yürüdüğümüz Harp Okulunda tutuklu olan oğlu için yürüyen Veysel Amcaya da hepinizin huzurunda selamlarımı saygılarımı, gönderiyorum, o da şu anda aramızda. Ve tabi yolda gelirken bizi protesto eden sevgili vatandaşlarımızda vardı, hiç kimse unutmasın Kemal Kılıçdaroğlu herkese saygılıdır. Protesto eden yurttaşlarıma da onun bir hak olduğunu söylüyorum ve onlara da şükranlarımı saygılarımı gönderiyorum. Bu ülkeye demokrasiyi, birinci sınıf demokrasiyi mutlaka getireceğiz. Herkes özgürce düşüncesini ifade edebilecek. Bir teşekkürüm de güvenlik güçlerimize, Ankara’dan İstanbul’a kadar polisi jandarmasıyla bütün güvenlik güçleri, bizim sağlıklı bir şekilde bu meydanda toplanmamız için olağanüstü çaba harcadılar. Halkın polisine, halkın jandarmasına buradan selamlarımı saygılarımı gönderiyorum, teşekkür ediyorum onlara da.
DÜNYANIN EN BARIŞÇIL YÜRÜYÜŞÜNÜ YAPTIK, EN BARIŞÇIL EYLEMİNİ YAPTIK.
Hiç kimse unutmasın biz yürürken taşkınlık yapacağımızı düşünüyorlardı, biz yürürken vurup kıracağımızı düşünüyorlardı, dünyanın en barışçıl yürüyüşünü yaptık, dünyanın en barışçıl eylemini yaptık. Hiçbir yurttaşımızın burnu dahi kanamadı. O nedenle güvenliğimizi sağlayan, benimle beraber yürüyen ve bu meydanda olan, bizleri televizyonları başında dinleyen adalete susamış bütün 80 milyona yine şükranlarımı, saygılarımı sunuyorum.

Gerze Gündem Haber

YORUM EKLE
YORUMLAR
cemaleddin
cemaleddin - 7 yıl Önce

iki-üc yüzlülük. darbe zamanlarinda,28 shubatta,15 temmuzda adalet`i yazamayanlar abd oyunu adelete destek vermeleri ayip ve ashagiliktir.

Y:OZAN
Y:OZAN - 7 yıl Önce

sözde adalet yürüyüsünde olan öncüleriniz bir defada olsun sehitlerimiz icin yürüdülermi yürüdünüzmü ? veya yakinlarina gidip bassagligi diledinizmi?adalet yürüsüymüs güldürmeyin adami..bu yürüyüs yapilan hatalarin üstünü kapatma yürüyüsü ayni zamanda ihanet yürüyüsüydü....bide ak parti mitinginden fotograf karelerini yayinlayip maltepe mitingi diye millete yutturmaya calisdiniz...ulan hic olmazsa o kareden reisin posterini cikarsaydiniz......

BarokTurk
BarokTurk - 7 yıl Önce

kervan yürür.

BarokTurk
BarokTurk - 7 yıl Önce

kervan yürür diyoruz alo editöre benzer şey aloo
Editör Notu: ! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeren yorumları yayınlamıyoruz. sayın birol bey.

BarokTurk
BarokTurk - 7 yıl Önce

kervanı neden yazamadın acıttımı yoksa.

banner381
SIRADAKİ HABER