Misina Ağlar Toplandı

Gerze İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Su Ürünleri Mühendisi Zafer Bayrak ve su ürünleri ekiplerince Gerze balıkçı barınağı içinde misina ağı denetimi gerçekleştirildi.

Misina Ağlar Toplandı

  02 ustos 2013 Cuma günü Gerze Su Ürünleri Kooperatifi perakende satış yerlerinde ve Gerze balıkçı barınağı içinde Gerze İlçe Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü su ürünleri kontrol ekibi tarafından denetim gerçekleştirildi. Bu kontroller neticesinde; 1380 sayılı su ürünleri kanunun 25. maddesini ihlal eden bir balık satış iş yerine avlanma ve satışın yasak olduğu zamanda palamut balığı satışı yapıldığından idari para cezası işlemi yapıldı.
3/1 numaralı Ticari Amaçlı Su Ürünleri Tebliğinin 45. maddesi gereğince su ürünlerinde kullanılan tek kat misina ağları ve çoklu tek kat misina ağlarına yasal uygulama zorunluluğu nedeniyle el konuldu.
  Gerze Gıda ve Hayvancılık Müdürü Halil Karadeniz yaptığı açıklamada; “27. 11. 2012 tarihinde müdürlüğümüz tarafından gerekli olmadığı halde balıkçı esnafı ve balıkçılarımız misina ağlar konusunda uyarıldı. Bu uyarılara uyulmaması nedeniyle kontrol ve denetimler yapılarak gereği yerine getirildi. Bu kontrollerde çok sayıda misina ağı tespit edildi ve ağlar zapt edildi. Mahkemece müsadere kararı alındıktan sonra misina ağları imha edilerek işlem sonuçlandırılacaktır.” dedi.
  Gerze İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Su Ürünleri Mühendisi Zafer Bayrak yaptığı açıklamada ise; “Yapılan tüm işlemler yasal işlemlerdir. Bu işlemlerin su ürünlerinin çeşit ve miktarının korunması amacıyla ve uzun vadede su ürünleri üretimi ve satışı ile geçimini sağlayan esnafımızın yararınadır.” dedi.


























Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 04 Ağustos 2013, 08:57
YORUM EKLE
YORUMLAR
GERZELİ DEĞİL
GERZELİ DEĞİL - 11 yıl Önce

sayın su ürünleri mühendisleri gerzeli küçük balıkçılara gösterdiğiniz hassasiyeti büyük balıkçı trollerine de göstermenizi bekliyorum....sonuçta denizi misina ağıyla kurutmuyorlar....

öz gerzeli
öz gerzeli - 11 yıl Önce

balıkçıların kendi parasıyla almış olduğu ağları denizde kurulmuş vaziyette veya teknenin üzerinde yakalamadığınız sürece almanız suçtur sayın halil ve zafer beyler bu ağların parasını siz cebinizdenmi verdiniz veya devlet desteğiylemi verdinizde topluyorsunuz blıkçının alın teriyle almış olduğu ağları kullanmadıkları suç üstü yakalmadıkça alamazsınız bu bir gasptır aldığınız misina ağların yerine birebir şekilde iplik ağ verin balıkçılar kendi elleriyle ağları seve seve getirip teslim eder balıkçı çokmu meraklı misina ağ kullanmaya zmanında devlet üretip veya ithalat izni verdi sattırdı bir kaç zengini dahada zengin etti şimdi faturası gariban balıkçıya çıkartılıyor alın parasını veripte geriye balıkçı getiripte vermezse o zaman misliyle alın cezayı gırgırlar troller iskeleden küçücük palamut istavrit hamsiler çıkartırken halil ve zafer beyler neredeydiniz tezgahlarda küçük balıklar istavritler hamsiler istavritler barbunyalar mezgitler satılırken nerelerdeydiniz yoksa ortakmıydınız

birisi
birisi - 11 yıl Önce

isayın ilçe tarım müdürü.gerzeli küçük balıkçılara gösterdiğinz bu ilgiyi,dibimize kadar gelip kural dışı avlanan büyük balıkçı teknelerine de gösterecekmisiniz? özelliklede hemşerilerin olan trabzonlulara:!! seni bundan sonra ilgiyle izleyeceğiz müdür.arkandaki hükümetine fazla güvenme bundan sonra:))

HÜSEYİN
HÜSEYİN - 11 yıl Önce

madem kullanamiyacaklar toplasinlar i̇yi̇ olmuş. herkesi̇n o ağlarin gi̇zli̇ gi̇zli̇ kullandiği belli̇ bi̇rşey. balik popülasyonu i̇çi̇n i̇yi̇ olmuş.

gerzelı 57
gerzelı 57 - 11 yıl Önce

magdem yasak mısıne agları satmasınlar bu agları kardesım bı ıs yapıyolarsa tam yapsınlar

öz gerzeli
öz gerzeli - 11 yıl Önce

yorum yapan hüseyin efendi senin biyerin acımadı galiba adamlar denizde suyun içinde sallana sallana o parayı kazanıpta aldılar o ağları senin kapının önünde duran arabanı bu model arabaları biz yasakladık deyipte kapının önünden alsalar böyle konuşmazsın ekmeğini sadece denizden kazanan kişilerin ağlarını alıyorlar adamların evinde şu kıt sezonda yiyecek ekmeği varmı bunu düşünen yok adamların o ağları ipliğe çevirmeye parası varmı şu mübarek gecede sizleri allaha havale ediyorum allah bildiğini yapsın sizlere halil ve zafer efendiler bakalım pazarda satılan tohumlara ve ballarada bakabilecekmisiniz koltuğunuzun altına biraz hacıkadı yumurtası koyunda boş durmayın bir işe yararsınız bakalım gırgırlarıda aynı özveriyle denetliyebilecekmisiniz küçücük mezgitleri barbunyaları istavritleri sattıracmısınız denizde ruhsatı olmadan balık avlayan bir sürü tekne var şöyle koltuğunuzdan kalkında biraz ilgilenin milletin boşta atıl vaziyette duran ağlarını toplamayın aldığınız parayı hakedin.

öner bostancı
öner bostancı - 11 yıl Önce

bu ne beee siz mısna ag satan magzaları ag satmasına hatta depoları agzına kadar dolu olmasına musade edıorsunuz balıkcının 3 kurus kazanmasına engel olan ,,,,,,,,,,, adamlarsınızzz hepınızın allah ,,,,,,,,ı versin

57
57 - 11 yıl Önce

nemisina aları töplüyon oalar ekmek parasısen oağları töplüyön senin avini barkını arabanı alsalar mütlü olurmusun niye töplüyön


banner381
SIRADAKİ HABER