Müftülükten Kutlu Doğum Haftası Kutlaması

Say Düğün Salonunda gerçekleştirilen kutlamada katılımcılar salona sığmadı.

Müftülükten Kutlu Doğum Haftası Kutlaması

  Gerze İlçe Müftülüğü tarafından 18 Nisan 2013 Perşembe saat 14.00 de yapılan kutlamaya Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Yenikent Belediye Başkanı Mevlüt Aydın, Ak Parti Gerze İlçe Başkanı Kadir Gündoğdu,  İlçe Müftüsü Ömer Yay, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nazım Aksu, Sinop İli ilçelerinin müftüleri, ilçe müftülüğündeki din görevlileri ve son derece kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

  Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından, Muhammet Bilgin tarafından Kur’an-ı Kerim okundu.

  İlçe Müftüsü Ömer Yay yaptığı açış konuşmasında; Kutlu Doğum Haftasının kutlanma nedeni ile peygamberimiz Hz. Muhammed’in üstün insan özelliklerini belirterek onun hayatından örnekler sundu. Ardından Gerze İmam Hatip Lisesi öğrencisi kendi kaleme aldığı “Peygamberimize Mektup” isimli eserini okudu.

  “Hazreti Peygamber ve İnsan Onuru” konulu konferansa konuşmacı olarak davet edilen Haseki Eğitim Merkezi Emekli Öğretim Üyesi Mehmet Savaş yaptığı konuşmada; Allahın insanı sayısız özelliklerle yarattığını ve Allahın nimetlerinin saymakla bitmeyeceğini, bu nimetlerin başında ise insanlara verdiği aklın geldiğini, aklı olmayanın Allah’ı bulamayıp, peygamberi tanıyamayacağını, Allahın peygamberimizi göndererek insanlar onurlandırdığını, insana rehber olsun diye melekler aracılığı ile kitaplar gönderdiğini, bu kitapların amacının yaradılışın gayesini öğrenmek olduğunu, Allaha kulluğun onurların en yücesi olduğunu, en büyük nimetin akıl, ikincisininse İslam olduğunu, gerçek İslamın ise bize peygamberimiz tarafından öğretilebileceği belirterek, konuşmasını, kadına şiddet ne insanı, ne de İslamidir, bu vahşi bir işlemdir ifadeleri ile noktaladı.

  İlçe genelinde liseler, ortaokullar ve imam hatip liseleri arasında düzenlenen hadis ezberleme yarışmasının okullar bazındaki 1.leri Aziz Baş, Sümeyye Sucuoğlu ve Halil Şenaslan’a ödüllerini Mehmet Savaş, 2.leri Ayhan Akoğlu, Fatih Özcan ve Rümeysa Kaçmaz’a ödüllerini Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı. 3.leri Emrullah Şahin, Rukiye Karagülle ve Kerem Kaya’ a ise Yenikent Belediye Başkanı Mevlüt Aydın verdiler.
  Belediye Başkanı Osman Belovacıklı’nın konuşmacı Mehmet Savaş’a, ilçe müftüsü Ömer Yay’ın katılımcılara çiçek sunmasının ardından yapılan yemek ikramından sonra, kutlama Gerze Belediyesince hazırlattırılan “Peygamberimizi Tanıyalım” isimli kitabın katılanlara ücretsiz olarak dağıtımı ile son buldu.
Haber: Nurgül Gençay























































Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 19 Nisan 2013, 09:25
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER