Muhtarlar Çelenk Sundu

Gerze ve köylerindeki muhtarlar bir araya geldi.

Muhtarlar Çelenk Sundu

Muhtarlar Günü olması nedeniyle 19 Ekim 2017 Perşembe günü saat 10.00’da Atatürk Anıtı önünde çelenk sunma töreni gerçekleşti.

Tören, Muhtarlar Derneğine ait çelengin Gerze Muhtarları tarafından Atatürk Anıtına konulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve ardından söylenen İstiklal Marşı ile devam eden törende Ak Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş ve Cumhuriyet Halk Partisi Sinop Milletvekili Barış Karadeniz’in göndermiş olduğu kutlama mesajlarının okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Acısu Köyü Muhtarı Muhtarlar Derneği Başkanı Fikri Uyanık yaptı.

Uyanık, “İlçemiz 1929’dan bu yana yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden muhtarlık müessesesinin faaliyetleri ile ilgili genelge ile muhtarların bir yandan köy ve mahalle sakinlerine devlet kurumları ile ilişkilerinde aracı bir rol oynarken diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel gereksinimlerinden biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yerine getirdiği bilinmektedir. Aynı genelge ile muhtarlarımız ve muhtarlık müessesesinin ihtiyaçları, karşılaştıkları sorunlar ve sorunlara yönelik çözüm önerileri ile bu müessesenin tarihsel bağlarını koruyacak geleceğe ilişkin büyük vizyonu belirlemesine yönelik çalışmaların yürütülmesi amacıyla 19 Ekim gününün Muhtarlar Günü olarak belirlenmesi uygun görülmüştür. diyerek sözlerine devam etti.

Atatürk Anıtı önünde sona eren törenin ardından Muhtarlar Derneğince belirlenen heyet Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığını ziyarette bulunacak.

Haber: Özge İnce

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 19 Ekim 2017, 10:50
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER