Muhtarlar Günü Kutlandı.

Gerze ve köylerindeki muhtarlar bir araya geldi.

Muhtarlar Günü Kutlandı.

Muhtarlar günü olması nedeniyle 19 Ekim 2016 Çarşamba günü saat 10.00’da Atatürk Anıtı önünde çelenk sunma töreni gerçekleşti.

Tören, Muhtarlar Derneğine ait çelengin Gerze Muhtarları tarafından Atatürk Anıtına konulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve ardından söylenen İstiklal Marşı ile devam eden törende Ak Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş ve Cumhuriyet Halk Partisi Sinop Milletvekili Barış Karadeniz’in göndermiş olduğu kutlama mesajlarının okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Acısu Köyü Muhtarı Muhtarlar Derneği Başkanı Fikri Uyanık yaptı.

Uyanık, “ 19 Ekim 2015 tarih ve 29 500 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Başbakanlık Genelgesi ile 19 Ekim 2016 tarihinin muhtarlar günü olarak ilan edilmesinin onurunu yaşıyoruz. Muhtarlarımız ve muhtarlık müesselerinin ihtiyaçları ve karşılaştıkları sorunlar ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri ile bu müessesenin tarihsel bağlarını koruyarak geleceğe ilişkin vizyonun oluşmasına yönelik belirlenen muhtarlar günü için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diyerek sözlerine devam etti.

Atatürk Anıtı önünde sona eren törenin ardından Muhtarlar Derneğince belirlenen heyet Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığını ziyarette bulunacak.

Haber: Özge İnce









 

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 24 Ekim 2016, 09:11
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER