Muhtarlara Müjde

Muhtar Maaşı 420 liradan 875 liraya yükseldi.

Muhtarlara Müjde

  Köy korucuları ve muhtarların maaşlarının artırılmasına yönelik önerge, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi

TBMM Genel Kurulu’nda görüşülen torba yasaya ilave edilen önergelerle muhtar maaşlarında artış yapıldı. Buna göre köy ve mahalle muhtarlarının maaşları 460 TL’den 875 TL’ye yükseltildi. Çok uzun zamandır özlük haklarının iyileştirilmesini bekleyen köy ve mahalle muhtarlarına sevindirici haber geldi.

55 yaşını doldurduğu için görevleriyle ilişiği kesilen geçici köy korucularının aylıkları ile muhtarların aldığı ödenek miktarı artırıldı.

AK Parti, CHP ve MHP
köy korucularının aldıkları aylıkların iyileştirilmesine yönelik ortak önerge verdi. Kabul edilen önergede 55 yaşını doldurduğu için görevleriyle ilişkileri kesilen geçici köy korucularına Sosyal Güvenlik Kurumu'nca bağlanan aylık miktarı artırılıyor.

Buna göre, 55 yaşını doldurduğu için görevleriyle ilişkileri kesilen köy korucularının en düşük aylıkları, 383,96 liradan 652,72 liraya; en yüksek aylık miktarı ise 614,33 liradan 883,10 liraya yükseltildi.

Meclis'te grubu bulunan siyasi partiler, muhtarların aldıkları ödenek tutarının artırılması konusunda da ortak önerge verdi.

Kabul edilen önergeye göre, köy ve mahalle muhtarlarının aldıkları 460, 75 liralık ödenek tutarı, Bakanlar Kurulu yetkisiyle 875 liraya çıkarıldı.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 05 Ağustos 2013, 20:49
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER