Öğrenci Dövme Yetkisi Verdi

Eğitimciler toplantısında tepki çeken cümleler söyledi.

Öğrenci Dövme Yetkisi Verdi

Geçtiğimiz ay Tunceli'den Samsun'a atanan Vali Osman Kaymak, kentteki öğretmenlere 'öğrenciyi dövme' yetkisi verdi. Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yeni eğitim öğretim yılı için düzenlenen toplantıda konuşan Vali Kaymak "Terbiye amacıyla öğretmen arkadaşlar çocukları okşayabilir. Bize gelen şikâyetlerde biz sizin yanınızda olacağız" dedi. Vali, öğretmen dayağı için "Tabi eğer psikopat değilseniz" diye de muhalefet şerhi koydu.

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2017-2018 eğitim ve öğretim yılı için düzenlenen eğitimciler toplantısına kentin çiçeği burnunda valisi Osman Kaymak’ın sözleri damga vurdu. Okul müdürlerine yönelik düzenlenen toplantıda konuşan Vali Kaymak; öğrencilerin terbiye edilmesi için eğitimcilere ‘dövme’ hakkı tanıdığını ilan etti.

İşte Vali Kaymak’ın o sözleri; “Söyleyeceğim yanlış anlaşılmasın. Eskiden öğrencinin, işte terbiye amacıyla hafi okşanması konusunda rahat olun. Malum insanlar (veliler) en küçük bir durumda şikâyet dilekçesi yazıyorlar valiliğe. ‘Öğretmen öğrencimizi dövdü, kulağını çekti’ diye. Terbiye amaçlı, eğer öğretmen arkadaş psikopat değilse, terbiye amaçlı çocuğun geleceği için sınıfında bunu yapmışsa biz her zaman sizin yanınızdayız”

HUKUKÇU KÖKENLİ

1966 Bayburt doğumlu Osman Kaymak Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. 1991 yılında Kaymakamlık kursunu bitirerek Kütahya İlinde yeni kurulan Pazarlar İlçesine kurucu kaymakam olarak atanan Kaymak, daha sonra 1993 yılında Erzurum İli Narman İlçe Kaymakamlığına atandı. Bu görevinin ardından da 1995 yılında Malatya İli Battalgazi İlçe Kaymakamlığı koltuğuna oturdu. 1998 yılında Niğde Vali Yardımcılığına atanan Kaymak, 2003 yılında Suluova İlçe Kaymakamlığı, 2006 yılında Elmadağ Kaymakamlığı, 2008 yılında Eyüp Kaymakamlığı görevlerini yürüttü. 2013 yılında İzmit Kaymakamı olarak görevlendirilen Osman Kaymak 2014 yılında ise Tunceli Valiliğine getirilmişti. 3 çocuk babası olan Osman Kaymak geçtiğimiz ay yayımlanan kararname ile Samsun Valiliğine getirildi.

Kaynak: Sözcü

//www.sozcu.com.tr/2017/gundem/validen-ogretmenlere-ogrenciyi-dovme-yetkisi-eger-psikopat-degilseniz-1986789/

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 24 Ağustos 2017, 14:41
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER