Öğretmenler Günü Programı Düzenlendi

24 Kasım Öğretmenler Günü olması dolayısıyla ilçemizde kutlama programı düzenlendi.

24 Kasım Öğretmenler Günü Gerze Sedat Işıdı Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen program ile saat 14.00’te başladı. Programa Gerze Kaymakamı Murat Güven, Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı,Gerze İlçe Jandarma Komutanı Nevzat Oğuz, Gerze Cumhuriyet Başsavcısı Eray Burak Buyruk, Gerze İlçe Emniyet Müdürü Erol Ulaş, Gerze İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz, Gerze İlçe Halk Eğitimi Müdürü Nazım Aksu, AK Parti İlçe Başkanı Tahsin Bayrak, CHP İl Genel Meclisi Üyesi Necmettin Çakır, AK Parti il Genel Meclisi Üyesi Ahmet Burma, Okul Müdürleri, siyasi parti mensupları, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve ardından söylenen İstiklal Marşı ile başlayan kutlama programı İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz’ün açılış konuşması ile devam etti. Tokgöz, “ Cumhuriyetimizin kurucusu, ülkemin bütün öğretmenlerinin Başöğretmeni Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 24 Kasım 1928 yılında Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul etmesi nedeniyle 1981 yılından itibaren kutlanmakta olan öğretmenler günü programına hoş geldiniz diyor, bütün öğretmen arkadaşlarımın öğretmenler gününü en içten dileklerimle kutluyorum.” diyerek sözlerine devam etti.

“Öğretmene Vefa” adlı video gösteriminin ardından öğretmenler adına konuşmayı Anadolu İmam Hatip Lisesi Felsefe Öğretmeni Melek Çoban yaptı. Çoban, “ Bilindiği üzere her çocuk doğası gereği merak ederek öğrenerek gelişir ve büyür. Pek tabii ki bu süreçte öncelikli görev çocuğun ilk eğitimini ve terbiyesini aldığı anne ve babaya düşer. Okuma çağına gelindiğinde ise devreye öğretmenlerimiz girer. Öğretmenlerimiz çocuklarımıza ihtiyaç duydukları bilgileri sağlamakla kalmaz büyük özverili çabalar sergileyerek onlara adeta ikinci bir aile ortamı ve sıcaklığı sunarlar. Bu sayede de çocuk daha hızlı sosyalleşerek aidiyet duygusunu kazanır, kendini içinde yaşadığı toplumun ve mensup olduğu milletinin bir parçası olarak görür.” diyerek sözlerine devam etti.

“Dünyanın Bütün Çiçekleri” şiirinin Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Naime Ataman tarafından okumasının ardından “Benim Adım Öğretmen” adlı şarkının seslendirilmesi ile hız kesmeden devam eden programda “Öğretmen” adlı şiiri Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Çağlar Sarıtaş seslendirdi.

İlçemizdeki çeşitli meslek elemanları tarafından cevaplandırılan “Öğretmen Kimdir?” röportajının gösteriminde izleyicilere duygusal anlar yaşatılırken önce Şehit Öğretmen Aybüke Yalçın’ın sesinden Mağusa Limanı şarkısı dinlendi daha sonra da canlı olarak söylendi.Kısa bir süre önce aramızdan ayrılarak öğrencilerini ve meslektaşlarını yasa boğan Şehit Nurullah Saraç Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Naci Uğurlu anısına hazırlanan videonun gözyaşlarıyla izlenmesinin ardından şiir, resim, masa tenisi, satranç, anı yarışmalarında dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi ile program sona erdi.

İlkokul öğrencileri(1,2) sınıflar arası resim yarışmasında birinci Karlı TOBB İlkokulu  öğrencisi İzzet Yoğurtçu, ikinci Karlı TOBB İlkokulu  öğrencisi Efe Taşkın, üçüncü Gazi Mustafa Kemal İlkokulu öğrencisi Derya Tuna Türk dereye girmeye hak kazanarak ödüllerini Gerze Kaymakamı Murat Güven’in elinden aldı.

İlkokul öğrencileri(3,4) sınıflar arası resim yarışmasında birinci Atatürk İlkokulu Kerem Özcan, ikinci Gazi Mustafa Kemal İlkokulu öğrencisi Efe Rahman Bartınlı, üçüncü Gazi Mustafa Kemal İlkokulu öğrencisi Yaprak Altınay dereceye girmeye hak kazanarak ödüllerini Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı’nın elinden aldı.

Ortaokul öğrencileri arası kompozisyon yarışmasında birinci Atatürk Ortaokulu öğrencisi Hilal Pınar Dağlı, ikinci Atatürk Ortaokulu öğrencisi Nisa İclal Akyel, üçüncü Atatürk Ortaokulu öğrencisi Ahmet Şükrü Aydın dereceye girmeye hak kazanarak ödüllerini Gerze Cumhuriyet Başsavcısı Eray Burak Buyruk’un elinden aldı.Liseler arası şiir yarışmasında birinci Gerze mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Uğur Taha Çoban, ikinci Şehit Nurullah Saraç Anadolu Lisesi Nermin Çömlek, üçüncü Şehit Nurullah Saraç Anadolu Lisesi Aslı Kulak dereceye girmeye hak kazandı.

Öğretmenler arası düzenlenen anı yarışmasında birinci Şehit Nurullah Saraç Anadolu Lisesi Öğretmeni Nadire Baş, ikinci Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğretmeni Zeki Sağır, üçüncü Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğretmeni Mustafa Ataman oldu. Öğretmenler arası düzenlenen masa tenisi yarışmasında birinci Karlı TOBB ilkokulu Öğretmeni Örgünöz Yeldelen, ikinci birinci Karlı TOBB ilkokulu Öğretmeni Şafak Diri, üçüncü Gerze Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğretmeni Seyfullah Taş oldu. Öğretmenler arası satranç yarışmasının birincisi Haşim ve Zehra Tarı Ortaokulu Öğretmeni Dursun Özgökmen, ikinci Karlı TOBB İlkokulu öğretmeni Örgünöz Yeldelen, üçüncü Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğretmeni Mustafa Ataman oldu. Ödülleri Gerze Kaymakamı Murat Güven takdim etti.

Haber: Özge İnce

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2017, 00:57
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER