Oğuz’un Nesli Sinoplu Kızıklar İstanbul’da buluştu.

Sinop ilinin Dikmen ilçesine bağlı, en büyük köylerinden biri olan Büyük Kızık Köyü gençleri birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Büyük Kızık Köyü gençleri birlik ve beraberliğinin en büyük amacının Türk ruhunu temsil ettirmek ülkedeki kardeşliğin tek vücut olduğunu Oğuz soylu Kızık boyu Türklerinin tarihin her döneminde olduğu gibi aynı ruh ile kaderde birlik, Ülküde birlik, devlette birlik şiarını hala diri ve canlı tutmak için buluştular.

Kızık Boyu Türkleri Federasyonu Sinop İl Temsilcisi Mehmet YAVUZ;

Türk devletlerinin çimentosu olan ve ilimiz Sinop/ Dikmen ilçemizde de adından ve gücünden hep söz ettiren Büyük Kızık köyü gençleri, Büyük Kızık Gençlik Platformu tarafından düzenlenen organizasyonda tekrar İstanbul da bir araya geldi.

02 Ocak 2022 pazar günü Kemerburgaz Çiçekçi mesire alanında toplanan gençlerimizin birliği herkesi kendisine hayran bırakmaya devam ediyor.

Yakın Çevre köylerimiz başta olmak üzere, ülkemizin çeşitli yerlerinde imrenilen birlik ve beraberliği ile adından söz ettiren Büyük Kızık gençleri, herkesin imrenerek baktığı bu birliğin nasıl sağlandığını merak edenlere, bu şaşılacak bir durum değil bu asil bir kanın verdiği bir duygu, yani tarihte neyse yine aynısıyız diyorlar.

Oğuzun nesli Kızık Boyu Türkleri, tarihin her döneminde kaderde birlik, Ülküde birlik, gelecekte birlik şiarını ilke edinmişler, hep devletçi, töreci ve düzene nizam veren özelliklerini muhafaza etmişlerdir.

“İlig bolsa isiz, ajung buzar

Kısıglısı bolmasa, yoldan azar.”

(Eğer Han kötü olsa acunu bozar/Halk da ciddi olmazsa yolundan azar.)

Bu da yine devlet ahlâkına uygunluk açısından hükümdara atfedilmiş bir özellikten ziyâde nasîhat usûlüdür.

Ebed müddet Devlet anlayışını benimsemiş yasakçı, töreci ve ciddiyet sahibi bir boyun mensubu olarak, birliğin muhafazasında ve devletimizin bekasını sağlayan o kanı, töreyi, birliği hep diri tutmayı başarmış ve atalarımızdan miras o ruh hala diri ve canlı devam etmektedir.

Dikmen İlçemiz Büyük Kızık Köyünde doğup büyüdüler, kanlarının kaynadığı gençlik yıllarını beraber geçirdiler, aynı okul sıralarında ders gördüler, yazları beraberce yaylalar da hayvan otlattılar, dağlar da, obalar gezdiler, yağmurlarda ıslandılar, aynı ekmeği bölüştüler, arada dövüştüler sonra hemen barıştılar, onlar büyük Kızıklıydı (bunlar kızgın Kızıklı birde Karadeniz havası vardı ruhlarında) karakteriksel olarak güçlü bağları onları hep bir beraber kıldı.

Zaman geldi kaderde gurbete yol düştü, her biri İstanbul’un yolunu tuttular, ama onlar köklü bir ruh ile bağlıydılar ayrı ayrı düşselerde hiç koparmadılar bağları.

Çünkü onlar Kızık boylu asil huylu Türklerdi Sinop ilinin Oğuz Soylu Kızık Boyu Türkleridirler.

Birliğimiz Daim Olsun

Kızık Boyu Türkleri Federasyonu Sinop İl Temsilcisi. Mehmet YAVUZ.

Düzenlenen etkinliğe; Mehmet Yavuz, Nazım Yavuz, Hasan Çiçek, Sabri Dalyan, Mustafa Yıldız, İbrahim Duru, Dursun Arslan, Mehmet Akman, Muhammet Akman, Osman Çiçek, Ibrahim Çiçek, Mehmet Çiçek, Ahmet Çiçek, Şükrü Çiçek, Salih Çiçek, Recep Ay, Mahmut Ay, Hüseyin Yavuz, Fatih Yavuz, Hamit Yavuz, Ramazan Güneş, Şakir Yavuz, Hasan Güneş, Sadettin Arslan, Ali Duru katıldı.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 03 Ocak 2022, 12:59

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER