Pazarda 20 sene!

Gerzeli kadınlar hayatın her alanında örnek olmaya devam ediyor.

Pazarda 20 sene!

 Gerze Gündem Haber farkıyla siz değerli okuyucularımız için Cuma Pazarını evlerinize taşımaya devam ediyoruz.

Ramazan Ayı’nın ikinci pazarının kurulduğu bugünde ekmek kavgasında yerini alan isimlerden Hacer Teyzemiz ile konuşarak onun bu mücadelesine herkesin tanık olmasını istedik.

Hacer Kaban 50 yaşında. Evli ve ikisi erkek ikisi kız dört çocuk annesi.

Hacer Teyzeden, ömrünün 20 senesini pazarda çalışarak geçirdiğini ve dokuz sene önce de köyünü bırakarak Gerze’ye taşındığını öğreniyoruz.

Onu pazardaki diğer tezgâhlardan farklı kılan ise sebze ve meyve yetiştirmek yerine Gerze’ye özgü vazgeçilmez lezzetleri kendi emeği ile sizlere sunuyor olması. Hacer teyze pazarda tarhana, erişte, kesme çorbalık, sac ekmeği ve tepsi ekmeği gibi ürünleri bin bir emekle hazırlayarak sofralarınıza getiriyor.

Hacer Teyze, ”Üç tane çocuk okutuyoruz. Eşime ve aileme destek olmak için buradayım. Çalışan kadının her zaman başı dik durur ve eğilmez. Allah kimseye dururken bir şey vermez. Kadınlarımız tembellik etmesin çalışsın. Kızlarımız kendi ayakları üzerinde dursun ve kocasının parasına muhtaç olmasın.” diyor.

Getirmiş olduğu ürünlerin birçoğunu satan ve müşterilerinden özel siparişler aldığını belirten Hacer Teyzenin ürünlerinin fiyatları ise şöyle;

Tarhana( Çeşitlerine göre): 10-12, -15 TL

Erişte: 10 TL

Kesme Çorbalık: 12,5 TL

Sac Ekmeği: 3,5 (üçlü paket) TL

Tepsi Ekmeği: 3,5 (bir dilim) TL

Haber: Özge İnce






















Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 17 Haziran 2016, 09:47
YORUM EKLE
YORUMLAR
HÜSEYİN BODUR.
HÜSEYİN BODUR. - 8 yıl Önce

kim neyi üretiyor ve bu ürettiği mali pazarlayabiliyorsa ben tüm üüretiçilerin ellerinden öpüyorum,Allah onlardan razı olsun diyorum..böyle kadınlar;;gerçektende başımız tacı yapılmalı...saygılarımla..

hüseyin kütük
hüseyin kütük - 8 yıl Önce

üretmek ve ürettiğin ürünün pazarlamasını yapmak güzel bir olay. pazara bakıyorum yıllardır aynı yerde ürün satan teyzelerimiz var ellerinden öpüyorum.daha fazla üretmeli bunun içinde öncelikle gerze belediyesi ve devlet bunun önünü açmalı her konuda teşviklerin olması gerekmete ilçemiz bu konuda cok kısır. belki abarmış olacağım ama bafra olmasa gerze halkı sıkıntı çeker.tarlalar bahçeler boş duruyor.

banner381
SIRADAKİ HABER