Piazza’dan Unutulan El Sanatlarını Hatırlatacak Sergi

Karadenizlilerin buluşma noktası Samsun Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde 27 Mart – 2 Nisan tarihleri arasında gezilebilecek olan sergi ile günümüzde kaybolmakta olan el sanatlarına dikkat çekiliyor.

Piazza’dan Unutulan El Sanatlarını Hatırlatacak Sergi

   Alışverişin yanı sıra sosyal yaşamın da merkezi olan Piazza, Samsun ve Sinop’tan dört küçük el sanatları atölyesinin güç birliği ile unutulan el sanatlarının hatırlatılmasına yönelik hazırlanan sergiye ev sahipliği yapıyor. Piazza AVM’de 27 Mart – 2 Nisan tarihleri arasında gezilebilecek olan sergi ile kaybolmakta olan el sanatlarına olan ilgiyi tekrar canlandırmak, var olan ilgiyi arttırmak ve farkındalık yaratmak isteniyor.

   Samsun’un Çarşamba ilçesinde yer alan Dizaynon Ahşap-Metal Tasarım ve Zehra'nın Takı Dünyası ile Sinop’un Gerze ilçesinde yer alan Ahşabın Ruhu ve Peşkir Atölyesi’nin katılımı ile orta çıkan sergi 7 gün boyunca Karadenizlilerin buluşma noktasında yer alacak.

   Sergide, Dizaynon Ahşap-Metal Tasarım ve Ahşabın Ruhu’nun eski ahşap ev parçaları ve kullanılmayan kütükler ile keresteleri geri dönüşüm ile yeniden kullanılabilir hale getirdiği eserlerin yanı sıra Peşkir Atölyesi’nin tamamen el tezgâhında dokunan kumaşlara el işi oyalar işlediği eserler yer alıyor. Ayrıca Zehra'nın Takı Dünyası’nın boncuk ve değerli küçük taşları yalnızca el emeği kullanarak özgün modeller haline getirdiği takılar da sergide görülebiliyor.

   Unutulmaya yüz tutan el sanatlarını hatırlatacak sergi ile birbirine komşu olan Samsun ve Sinop illerinde yaşayanların da bir araya gelmesi amaçlanıyor.

Tuzcuoğlu, “Bendeniz Mithat Tuzcuoğlu Ahşap el sanatlarını yapmak geliştirmek kaybolmaya yüz tutmuş değerlerin öğrenilmesini sağlamak üzere bu işleri yıllardır hep yaptım. Ancak son zamanlarda özellikle çocuklara gençlere öğretmek için Bir atölye oluşturdum ve adına da AHŞABIN RUHU adını verdim. Gerze de sahilde yazları sergiliyor ve gelen misafirlere çocuklara anlatıyor ve ahşap yakma sanatını onlara öğretiyorum. Sanatımız herkese açık. Doğal ahşaplar insanlara her zaman güzellikler sunuyor. Siz yeterki doğaya o gözle bakın Samsun Piazzada ki sergimiz 2 Nisan Pazar akşamına kadar devam ediyor.”














,






Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 30 Mart 2017, 13:32

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER