Rastgele!

Amatör Balıkçılar İş Başında.

Rastgele!

Gerze Gündem Haberin özgün habercilik anlayışıyla hayatın içinden kesitleri evlerinize taşımaya devam ediyoruz.

15 Ağustos tarihinde çapari adı verilen küçük oltalar ile avcılığın serbest bırakılmasından sonra Gerzeli amatör balıkçılar da İskele ve Liman mevkiinde balık tutmanın tadını çıkarıyorlar. Sabahın erken saatlerinden itibaren gün boyunca balık arayışında olan amatör balıkçılardan Muzaffer Ünlütürk ile kısa fakat keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.

Muzaffer Ünlütürk 60 yaşında. Doğma büyüme Gerzeli olan Muzaffer Abi, her sabah saat 05.00’te Gerze İskelesinin yolunu tutuyor. Yaklaşık üç saat balık tutmaya çalışıyor ve tuttuğu balıkları da ailesi ve yakın çevresi ile paylaşıyor.

Muzaffer Abi, “ Av yasağı kalktığından bu yana her gün sabah erken saatlerde balık tutmak için buraya geliyorum. Olumsuz hava şartları ve bilinçsiz avlanma yüzünden balıklar Doğuya kadar kaçtılar. Herkesin avlanma yasağına uyması gerekiyor. Vaktinden önce veya sonra kaçak olarak yapılan balıkçılık ile denizdeki balıklara zarar veriliyor. Devletimizin trol ile avlanmayı biraz sınırlaması gerekiyor çünkü balıkların yuvası bozuluyor. 1 Eylül’den itibaren balık tutma şansımız daha da azalacak.” şeklinde konuştu.

Haber: Özge İnce






Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 27 Ağustos 2016, 10:13
YORUM EKLE
YORUMLAR
amatör balıkçı
amatör balıkçı - 8 yıl Önce

saygı kalmadı ki sahilde balık kalsın liman mevkiisinde çapari ile balık tutmaya çalışan bir vatandaş sizce 2 3 saatte ne kadar balık tutabilir sorarım sizlere. ben cevaplayayım ortalama 1 ila 2 kgdir. evet bu miktar bazen hiç bulmuyor neden mi buyrun sebebini okumaya devam edin bizim küçük tekne sahibi teknecilerimiz ne yapıyor olta balıkçısı limanda balık tutarken limanın 5 ila 10 metre mesafesinden geçerek onları rahatsız ediyor. ve aldıkları keyiften ve balıktan mahrum ediyorlar. sadece birazcık saygı duyup gereken şekilde yol alsınlar. bugun çok daha ciddi birşey oldu liman açıklarına sahil güvenlik botu geldi. bizim balıkta olan teknecilerimiz ne yaptı hemen sahile kıyıya kaçıştılar. neden mi balıkçılığı layığıyla yapmıyorlar. evrak eksikleri var da ondan alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste lütfen biraz saygı saygı....

banner381
SIRADAKİ HABER