S-400'ler Sinop testi için hazır!

İngiliz haber ajansı Reuters, Türkiye'nin bugün (16 Ekim Cuma) Sinop'ta yaklaşık 6 saat sürecek S-400 Hava Savunma Sisteminin radar testi için uçaklara irtifa uyarısında bulunduğunu duyurdu.

S-400'ler Sinop testi için hazır!

Türkiye, ABD'nin karşı çıktığı ve yaptırımla tehdit ettiği S-400 hava savunma sistemlerini kutusundan çıkarıyor. Reuters, Türkiye'nin bugün Sinop yakınlarında yaklaşık 6 saat sürecek S-400 Hava Savunma Sisteminin radar testi için uçaklara irtifa uyarısında bulunduğunu yazdı. Tatbikatta ayrıca füze atış testi de yapılacak.

Türkiye'nin Sinop bölgesinde Navtex ilan etmesi ve Sinop hava sahasının 16-17 Ekim tarihlerinde atış eğitimi için kapalı olacağını duyurması S-400 savunma sistemini test edeceği söylentilerini kuvvetlendirdi.Türkiye, ayrıca yayımladığı NOTAM (Havacılara Bilgi Notu) ile Sinop hava sahasının atış eğitimi için 16-17 Ekim arası trafiğe kapalı olacağı konusunda da bilgilendirmede bulundu.

SİNOP YAKINLARINDA GERÇEKLEŞECEK
Tüm bu gelişmelerin ışığında Türkiye'nin S-400 füzelerini yarın (cuma günü) yaklaşık 6 saat sürecek radar testine sokacağı belirtildi. Reuters Haber Ajansı, gerçekleşecek testin Sinop yakınlarda olacağını ve füze atışı yapılacağını yazdı.

Türkiye, 2017 yılında Rusya ile S-400 anlaşmasını imzaladı. 2,5 milyar dolar değerindeki ilk parti (dört füze bataryası) geçen yıl Türkiye'ye ulaştı. Daha önce radar testleri yapılan füzelerin atış testleri bir ilk olacak.

"ABD İLE GERİLİM YENİ BİR SAFHAYA ÇIKABİLİR" UYARISI
Washington yönetimi, geçen yıl S-400 krizine, Türkiye'yi F-35 jet programından çıkararak tepki göstermiş ve yaptırım tehdidinde bulunmuştu. Reuters'a göre, geçen hafta, S-400'lerin Ankara yakınlarından, canlı-ateş tatbikatı için Sinop'a çekilmesi Türkiye-NATO gerilimini yeni bir safhaya taşıyabilir.

SENATÖRLER TRUMP'A 'YAPTIRIM' ÇAĞRISI YAPMIŞTI
Geçen hafta S-400'lerin nakil videolarının ortaya çıkması sonrası iki ABD senatörü Trump yönetimine, Türkiye'ye yaptırım uygulama çağrısında bulundu.

Vitrin Haber

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
YORUMLAR
Gerzeli
Gerzeli - 3 yıl Önce

Tarafsiz gazetecilik yapin tarafsiz sinopdan fuze deil pirlanta gibi bi delikanli huseyin gecdi cocuga carptilar öldu yayinlamadiniz basina baskimi yapiliyor bilelim ona gore hareket edelim

Asım abalı
Asım abalı - 3 yıl Önce

Artık yeni haber yapsanız olmazmı

banner381
SIRADAKİ HABER