Sağlık Müdürlüğü’nden Afrin Açıklaması

Sinop İl Sağlık Müdürlüğü Türk Tabipleri Birliği tarafından yapılan açıklamayı kınadı.

Sağlık Müdürlüğü’nden Afrin Açıklaması

AFRİN Harekatına ilişkin Türk Tabipler Birliği TTB tarafından yapılan açıklama olay oldu. TTB için soruşturma başlatılırken doktorlar da Tabipler Odasına tepkili.

“Türkiye’nin Afrin bölgesinde “Zeytin Dalı Harekatı”nı başlattığı bir dönemde Türk Tabipleri Birliği tarafından yapılan açıklama zamanlama olarak düşündürücü ve maksatlıdır.

Sağlık çalışanlarımız yara sararken, Türk Tabipleri Birliği’nin yaptığı açıklama milletin ma'şerî vicdanında yara açmaktadır.
Ülkemizin güvenliğini tehdit eden terör saldırılarına karşı milletimizin egemenliğini ve hayat hakkını savunmak için yapılan bu harekatın meşru müdafaa olduğu bütün dünya tarafından kabul edilmektedir.

Meslek örgütü olan Türk Tabipleri Birliği’nin bu açıklaması, sağlık çalışanlarının görüş ve hissiyatlarını yansıtmamaktadır.
Savaş karşıtı açıklama yapılacaksa, binlerce kilometre ötelerden gelip, kardeş ve dost toprakları işgal etmek isteyenlere karşı yapılmalıdır.
Halkın can güvenliğini gözeten beyanlarda bulunulacaksa, daha dün Kilis’te cami, Hatay’da Pazar yeri vuran terör örgütüne karşı beyanda bulunulmalıdır.
Yaklaşık 4 milyon Suriyeliye kucak açan Türkiye’ye karşı en ufak bir imada bulunmak hakkaniyete sığacak ve kabul edilecek bir aydın davranışı değildir.
Sağlık camiası olarak bu açıklamaları kabul etmiyor ve kınıyoruz.”
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Sinop İl Sağlık Müdürlüğü

Basın ve Halkla İlişkiler

Türk Tabipler Birliği Açıklaması

"Biz hekimler uyarıyoruz: Savaş, doğada ve insanda tahribat yapan, toplumsal yaşamı tehdit eden, insan eliyle yaratılan bir halk sağlığı sorunudur. Her çatışma, her savaş; fiziksel, ruhsal, sosyal ve çevresel sağlık açısından onarılmaz sorunlara yol açarak büyük bir insani dramı da beraberinde getirir.

Yaşatmaya ant içmiş bir mesleğin mensupları olarak, yaşamı savunmanın, barış iklimine sahip çıkmanın birincil görevimiz olduğunu aklımızdan çıkarmıyoruz. Savaşla baş etmenin yolu, adil, demokratik, eşitlikçi, özgür ve barışçıl bir yaşam kurmak ve bunu sürekli kılmaktır. Savaşa hayır, barış hemen şimdi!"

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 31 Ocak 2018, 09:44
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER