Sahil Yolu Açıldı.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, çeşitli incelemelerde bulunmak üzere özel uçakla Ankara'dan Sinop'a geldi.

Sahil Yolu Açıldı.

  Bakan Yıldırım’ı Sinop Havaalanı'nda Vali Ahmet Cengiz ve protokol üyeleri karşıladı. Binali Yıldırım ilk olarak uluslararası uçuşa açılması planlanan Sinop Havaalanını inceleyerek, buranın ihalesinin tamamlandığını söyledi. bu nedenle uçuşların 7-8 ay yapılamayacağını ifade eden Bakan Yıldırım şöyle konuştu;  

Tarihi 20142e vermişlerdi. Bende 2013 çıkmadan buranın bitirilmesini istedim. Dolayısıyla seri bir şekilde yapılacak. 2013 sezonunda da yeni terminal binasının ihalesini gerçekleştireceğiz.”

Gerze-Yakakent arasında yapımı tamamlanan Karadeniz Sahil yoluna geçmeden önce Sinop Üniversitesi Gerze Meslek yüksekokulunu ziyaret ederek yeni açılan deniz ve liman işletmesi bölümünün köprü üstü simülatör laboratuvarı açılışı yapıldı.

Bakan Binali Yıldırım daha sonra incelemelerde bulunmak üzere Gerze-Yakakent arasında yapımı tamamlanan Karadeniz Sahil yoluna geçti. Cuma namazını Yakakent’te kılan Binali Yıldırım, Sinop dönüşünde yol üzerinde durarak açıklamalarda bulundu.

Yaptığı açıklamada; Samsun-Sinop sahil yolunun devamı olan Yakakent- Gerze arasının en zor kesimi olan burada özel inşaat teknikleri, viyadük tekniklerinin kullanılarak yapılmış bir yol olduğunu yolun yapılmasıyla Yakakent Gerze arasının yaklaşık 35 km ye indiğini ve bu yolun toplam bedelinin 1.4 milyar lira civarında olduğunu tamamen bitirildiğinde maliyetin 1.5 milyar TL sına ulaşacağını ifade eden bakan Yıldırım bu yol üzerinde 4 adet tünel 5 adet viyadük 9 adet alt ve üst geçit ve menfez şeklinde sanat yapılarının bulunduğunu buranın tamamlanmasının Samsun Sinop arasındaki yolun da bir bakıma bitmesi anlamına geleceğini sözlerine ekledi. Bakan Binali YILDIRIM Gerze Sinop arasında da tünel ve yol çalışmalarının devam ettiğini önümüzdeki yıl o bölümünde tamamlanacağını, bu yol üzerinde 1.5 m3 kazı ile 300 milyon ton tahkimat yapılarak Karadeniz in azgın dalgalarının dizginlendiğini yolun Samsun Sinop bölümünün bitirildiğinde 160 km mesafeye ineceğini ve bu güzergahın 1.5 saatte geçilebileceğini sözlerine ekledi. Gerze Yakakent yol güzergahının karadan sahile alınarak değiştirilmesiyle de bu mesafenin 7.5 km kısaldığını ifade etti. Bakan Yıldırım
‘Bu yolun tamamlanmasında gece gündüz demeden büyük bir gayret ve özveri ile çalışan karayolları genel müdürlüğümüz, bölge müdürlüğümüz, çalışma arkadaşlarımız, mühendislerimiz ve işçilerimize ayrıca yolun kalitesini arttırmak için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadığı için yüklenici firma Cengiz İnşaatta teşekkür ediyorum’ dedi. Bakan Binali YILDIRIM  bu yolu şimdi açmadıklarını ama yolun bittiğini, Gerze Sinop Yakakent  ve Samsun dan gelen vatandaşların eski yoldaki sıkıntıyı yaşamamaları için Gerze Sinop arası bitinceye kadar hiç değil ise bu kesimin kullanılmasına olanak sağladıklarını belirtti.Açılışın Samsun-Sinop arasının tamamen bittiğinde sayın Başbakanımız tarafından yapılacağını sözlerine ekleyen Bakan YILDIRIM ziyaretlerinin amacının yolun son durumunu görmek açılışa hazır olan kesimini trafiğe vermek olduğunu belirterek  esas hedeflerinin 2023 yılında 100. Yılı kutlanacak olan Cumhuriyetimizin ve insanımızın yolunu açmak ve hayatlarına kolaylaştırmak olduğunu belirterek hayırlı olsun dilekleriyle konuşmasını noktaladı.














































































Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 17 Aralık 2012, 11:01
YORUM EKLE
YORUMLAR
gerzeli
gerzeli - 11 yıl Önce

hayirdir ya;fotograflarda gerze belediye baskanimizi göremiyoruz.

KENAN   ÇAM
KENAN ÇAM - 11 yıl Önce

allah razıolsun sayın başbakanımızdan allah yoklugunu göstermesin saygilarımla

gerze 57
gerze 57 - 11 yıl Önce

chp liler boykot ettiler.çünkü başkan zamanında yolu mahkemeye verip yapımı durdurtmıştu herhalde açılışa gitmeye yüzü tutmadı.korkarım o yoldanda geçmeyip eski yolu kullanırlar.daha nostajik olur

ali ersen
ali ersen - 11 yıl Önce

artık yolumuz qüzel oldu samsundan memleketimiz erfeleğe rahatlıkla yolculuk edebileceğz allah tüm çalışanlardan razı olsun başbakanımızı allah başımızdan eksik etmesin (ak parti)

bir cph li:(
bir cph li:( - 11 yıl Önce

işte buu. chp gibi catlak ses cikarmiyor icraat yapiyoorr .

AE
AE - 11 yıl Önce

durmak yok yola devam.........

001
001 - 11 yıl Önce

hayıllı olsun

yujıuy
yujıuy - 11 yıl Önce

yagcılar sırada


banner381
SIRADAKİ HABER