Sertifika Töreni Yapıldı.

Sinop KOSGEB-İŞKUR ve Gerze Belediyesi işbirliği kapsamında Gerze’ de düzenlenen ve dört sınıf halinde organize edilen KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitiminin tamamlanmasının ardından katılımcılara sertifikaları verildi.

Sertifika Töreni Yapıldı.

  KOBİ Yatırım ve Proje Uzmanı Ahmet Köknar’ın eğitimini üstlendiği kurslarda, adaylara 10 gün boyunca 4 ana modülde iş fikri nasıl gelişir, iş yeri nasıl kurulur, satış ve pazarlama teknikleri, iş yeri yönetimi ve geliştirilmesi konularında eğitim verildi.

Tören Gerze Belediyesi toplantı salonunda 13 Kasım 2014 Perşembe günü saat 15.00’te gerçekleşti. Törene, Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Çevre Mühendisi Uğur Çetin, KOSGEB Sinop İl Müdürü Gürsel Kızılaslan, Çalışma ve İş Kurumu Sinop Teknik Şube Müdürü Ercan Karabacakoğlu, Gerze Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Cemal Altunel ve belge almaya hak kazanan kursiyerler katıldı.

KOSGEB Sinop İl Müdürü Gürsel Kızılaslan, Girişimcilik noktasında Gerze’nin Sinop’taki en aktif ilçe olduğunu, en fazla girişimcilik eğitiminin Gerze’de verildiğini, kursiyerlerden daha nitelikli ve daha farklı daha gelir getirici bir girişimde bulunmalarını istedi.

Çalışma ve İş Kurumu Sinop Teknik Şube Müdürü Ercan Karabacakoğlu, şu ana kadar toplamda 250 kişiye ve hala proje aşamasında olan ceza evinde 50 kişiye bütün finansal kaynaklarını karşılamak üzere bu hizmeti verdiklerini, iki grupta kursa katılan 100 kişiden en az %30 sonuç beklediklerini söyleyerek talep edildiği sürece girişimcilik kurslarına destek vereceklerini ifade etti.

Gerze Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Cemal Altunel, KOSGEB Sinop İl Müdürü Gürsel Kızılaslan, Çalışma ve İş Kurumu Sinop Teknik Şube Müdürü Ercan Karabacakoğlu ve Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı’ya desteklerinden dolayı teşekkür ederek, birlik ve beraberlik içerisinde başarılı bir iş hayatı diledi.

Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, “Belediyecilik sadece yol, kaldırım, kanalizasyon, su getiren bir hizmet kurumu değil aynı zamanda halkına istihdam sağlayan, sağlamak için girişimde bulunan ve bunun önünü açan bir kurum niteliğinde olmalıdır anlayışıyla işe başladık. Sadece park bahçe değil halkımıza istihdam sağlayan alanlar oluşturmak için birçok fabrikanın yapılmasına önayak olduk. Amacımız, bir ticari kazanç değil tamamen istihdam sağlayarak, vatandaşımızın evine aç gitmemesi için çoluğuna çocuğuna mahcup olmaması için mutlaka iş ortamlarının sağlanması gerektiği düşüncesindeydik. Bu alanda da ilk önce belediyemizde İŞKUR Bürosu açıldı ve Uğur Çetin’i görevlendirdik. Belediye olarak elimizden geleni yapıyoruz.” Diyerek sözlerine devam etti.

Tören, sertifikaların verilmesi adayların fotoğraflarının çekilmesiyle sona erdi.
Fotoğraflar İçin Tıklayın

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 14 Kasım 2014, 08:50
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER