Sevincerliler Camilerine Kavuştu

Kuzsökü köyü Sevincer mahallesi sakinleri yapımı tamamlanan camilerinin açılışını yaptılar, camilerinde ilk ibadetlerini gerçekleştirdiler.

Sevincerliler Camilerine Kavuştu

  Kuzsökü köyü Sevincer mahallesinde şehidimiz Mutlu Kaymakçı’nın babası Sefer Kaymakçı’nın önderliğinde ve hayırsever köylülerin yardım ve katkıları ile 2011 yılında inşaatına başlanan cami inşaatı tamamlandı. Caminin 03 Temmuz 2013 Çarşamba günü saat 12.00 de gerçekleştirilen açılışına Gerze Kaymakamı Metin Kubilay, Gerze Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Güngör Kırarslan, Gerze Müftüsü Ömer Yay ve S.Y.D.Vakfı Başkanı Leyla Tuna, Yakadibi Muhtarı Cemalettin Topal, İstanbul Yakadibi Dernek Başkanı Ramazan Taş ve köy sakinleri katıldılar.

  Kaymakam ve beraberindekileri köye gelişlerinde Kuzsökü köyü muhtarı Hilmi Bostancı, şehit Mutlu Kaymakçı’nın babası Sefer Kaymakçı ve Kuzsökü köylüleri karşıladı. 150 kişinin ibadet edebileceği bir kapasiteye sahip cami, 3 kattan oluşuyor. 1. Katta mutfak olarak düzenlenen caminin 2. Katı erkeklerin, 3. Katı ise kadınların ibadetine tahsis edilmiş. İlçe Müftüsü Ömer Yay tarafından okunan mevlidi şeriften sonra açılışı gerçekleştirilen cami, Kaymakam Metin Kubilay ve beraberindekiler tarafından gezildi. Kubilay köylülerle tek tek selamlaşarak kendileri ile sohbet etti. Kaymakam Kubilay gezi esnasında yaptığı kısa konuşmada,  caminin köyün nüfusunun dikkate alınarak yaptırıldığını, uzun bir zaman, emek ve maddiyat harcanarak yapılan caminin köy halkına ve ibadet edenlere hayırlı ve uğurlu olmasını diledi. Açılış cami gezildikten sonra yapılan ikramlar ve son olarak ta Müftü Ömer Yay’ ın yaptırdığı dua ile sona erdi.












































Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 04 Temmuz 2013, 09:54
YORUM EKLE
YORUMLAR
pinar avlacı
pinar avlacı - 11 yıl Önce

camimiz cok guzel oldu butun emeği gec1enlerden allah razı olsun.

banner381
SIRADAKİ HABER