Sinop 1. Sırada

Türk Somonu Üretiminde Sinop 1. Sırada

Sinop 1. Sırada

Sinop Gerze ve çevresinde kurulan kafes balıkçılığı her geçen gün giderek artmakta olup T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı Sinop İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün verilerine göre 26 tesis ile 19 995 ton üretim yaparak ülke genelinde Sinop 1. Sıraya yükselmesiyle yetiştirilen soman balığı ülke ekonomisine büyük katkı sağlamakta.

Gerze Gündem Haber

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
YORUMLAR
Burhan
Burhan - 2 yıl Önce

Bir liman kenti olam Sinop'ta bu kadar çok kafes olmasını sakıncalı buluyorum. Turizm kenti olma yolunda ilerleyen bir ilde bu kafeslerin vereceği zarar hesaplanmış. Bu doğal limanin kafeslere kurban edilmemesi gerektiğini düşünüyorum.

bülent eryılmaz
bülent eryılmaz - 2 yıl Önce

Teknik soru şudur; Türkiye'nin 3 bir tarafı denizlerle çevrili iken, neden Sinop kafes balıkçılığı yoluyla somon üretiminde birinci olmuştur? Kafeslerin çokluğundan mı? Sebep bu ise, neden diğer deniz kenarı yerlerde bu iş yapılmamıştır da? Türkiye' nin tek koyu Sinop-Çıra Burnu (Gerze) arası mı ki? Suyu somona iyi mi geliyor ki. Burası tercih edilmiştir. Bir araştırma var mı? Ben kendi görüşüme göre cevap vereyim. AKP döneminde Sinop doğal liman havzası, deniz taşımacılığı, yerel balıkçılık ve turizm için değil, bu tür çevre dostu olmayan projeler için kullandırılma kararı alınmıştır. Aynı şekilde nükleer sahası olarak da Sinop adasının seçilmesinde olduğu gibi. Her iki durumda da Sinop sahipsiz olduğundan, çevre dostu olmayan bu projeler, diğer yerlere nazaran burada yapılır olmuştur. Her ay bu firmalara 2-4 adet arası balık kafesi için yatırım teşvik belgesi verilmektedir. 1.000 ton kapasitenin altında ÇED raporu gerekmez düzenlemesi de, AKP tarafından yapılmıştır. Bu firmalara hülle yapması için. Şimdi seçmenin bu durumları görerek "varlığı işe yaramaz" tercihleri yapmak konusunda düşünerek karar vermesi gerekmektedir.

Gerzelü
Gerzelü - 2 yıl Önce

Alabalığı, Türk Somonu diye halka satmak, kandırmak nekadar etik.

Cemaleddin
Cemaleddin - 2 yıl Önce

Hani bunlar cevre icin zararli idi. Ya bu kadar gayri ciddiolmayalim. Dik ve dürst olalim. Virgül gibi degil.
Birilerin karalamak icin yalana bas vurmayalim.

Saraçlı
Saraçlı - 2 yıl Önce

Deniz suyunun soğukluğu bu üretim için ana neden olduğu için Sinop birinci sırada. Yatırım ve projelere bakıldığında üretimin daha da artacağı görülmekte.

banner381
SIRADAKİ HABER