Sinop Cittaslow Olmak İçin Bekliyor

Türkiye’nin 14 sakin şehrinin anlatıldığı Cumhuriyet Gazetesinde Gerze’deki ahşap oyuncak atölyesine vurgu yapıldı.

Sinop Cittaslow Olmak İçin Bekliyor

Cumhuriyet Gazetesi 10 Aralık 2017 Pazar günkü sayısında Türkiye’nin 14 sakin şehri başlığı altında İzmir'in Seferihisar Belediye Başkanı ve Cittaslow Uluslararası Organizasyonu Başkan yardımcılığını yürüten Tunç Soyer’in açıklamalarına yer verdi.

TÜRKİYE'NİN EN SAKİN 14 ŞEHRİ
Muğla'nın Ula ilçesine bağlı bir mahalle olan Akyaka, Isparta'da Eğirdir ve Yalvaç, Sinop'un Gerze, Çanakkale'nin Gökçeada, Şanlıurfa'nın Halfeti, Ordu'nun Perşembe, Artvin'in Şavşat, İzmir'in Seferihisar, Sakarya'nın Taraklı, Erzurum'un Uzundere, Kırklareli'nin Vize, Aydın'ın Yenipazar ve Bolu'nun Göynük ilçeleri Türkiye'nin en sakin şehir unvanına sahip yerleri olarak Cittaslow Birliği'ne üye.


BUTİK TURİZM VE ORGANİK ÜRETİM

Türkiye'de sakin şehir unvanına sahip kentlerde bu felsefe doğrultusunda gerçekleşen değişimlerden örnekler veren Cittaslow Türkiye Teknik Koordinatörü Bülent Köstem, sakin şehir unvanına sahip merkezlerde özellikle butik turizmin geliştiğini söyledi. Üretimin öne çıktığı, örneğin bir mandalina bahçesinin yıkılıp yerine binalar dikilmesine karşın, üretilen mandalinanın hem ihracatı, hem de lokumu, kurusu gibi katma değeri yüksek ürünlere dönüştürüldüğünü aktaran Köstem, “Taraklı'da harap konaklar restore edilerek butik otellere dönüştü. Gökçeada, Göynük ve Halfeti'de de benzer gelişmeler gerçekleşti. Seferihisar'da bir üretici ve tohum takas pazarları kuruldu. Gökçeada'da kent müzesi kuruldu ve adadaki tüm üretimler organiğe dönüştürülmeye çalışılıyor. Gerze'de organik ahşap oyuncak yapılıyor ve eğitimi veriliyor" dedi.

ÜYELİK SÜRECİ DEVAM EDEN KENTLER

Cittaslow Birliği'ne üyelik için başvuruda bulunan ve değerlendirme süreci devam eden yerleşim merkezleri şöyle;
Sinop (il merkezi), Ahlat ve Adilcevaz (Bitlis), Mudurnu (Bolu), Kemaliye (Erzincan), Ortaca ve Köyceğiz (Muğla), Güdül (Ankara), Palu ve Ağın (Elazığ), Zile (Tokat), Arapgir (Malatya), Küçükkuyu (Ayvacık-Çanakkale), Tirebolu (Giresun), Ermenek (Karaman), Gürpınar (Van), Oğuzeli (Gaziantep), Erkilet (Kayseri), Çaycuma (Zonguldak), Ulus (Bartın), Sındırgı (Balıkesir), Şebinkarahisar (Giresun), Gülnar (Mersin), Gümüşhacıköy (Amasya).

Haberin tamamını okumak için;

//www.cumhuriyet.com.tr/foto/foto_galeri/883327/4/Turkiye_nin_en_sakin_14_sehri.html

Gerze Gündem Haber

YORUM EKLE
YORUMLAR
BarokTurk
BarokTurk - 6 yıl Önce

çok bekler çok

banner381
SIRADAKİ HABER