Sinop Ne Okuyor?

Sinop’ta yaşayan insanların okudukları kitap türleri ve yazarları gibi birçok konu açıklandı.

Sinop Ne Okuyor?

Türkiye'nin en büyük ve en yenilikçi online kitabevi olarak yayın hayatına devam eden İdefix, Türkiye’de en çok hangi kitaplar okunuyor? İl il en çok okuyan şehirler hangileri? Hangi yazarlar ve yayınevleri daha çok tercih ediliyor? sorularının yanıtlarını "Türkiye Ne Okuyor?" sayfasında açıkladı. Sinop’un kitap okuma oranı ise “Fena Değil” olarak açıklandı.

Sinop’ta en sevilen yazarlar: Stefan Zweig, Sabahattin Ali, Zülfü Livaneli
En sevilen türler: Dünya Roman, Türkiye Roman, Dünya Klasik
En sevilen yayınevleri: İş Bankası Kültür Yayınları, Yapı Kredi Yayınları, Can Yayınları
Kitap Endeksi : 0.70
Endeks Sırası : 30

Kitap Okuma Oranı Nasıl Belirleniyor?

Kitap tutkunlarının idefix.com üzerinden son 6 ayda gerçekleştirdikleri siparişler göz önüne alınarak hazırlanan okuma listesi, Türkiye’nin detaylı okuma haritasını ortaya çıkarıyor. İl il okuma oranları, bölge ve şehirlerin okuma sıralaması ve farklı şehirlerdeki okuyucuların daha çok hangi yazarları seçtiği gibi bilgilere bu kapsamlı çalışma sayesinde kolaylıkla ulaşılabiliyor. idefix Türkiye okuma endeksi; [Bir şehre satılan kitap sayısı/ son altı ayda satılan kitap adedi] / [Şehrin nüfusu / Türkiye Nüfusu] hesaplaması ile elde ediliyor.

En Çok Kitap Okuyan Şehirler

idefix tarafından gerçekleştirilen okuma endeksi sonucunda 2,08 okuma endeksi ile Ankara, Türkiye’nin en çok kitap okuyan şehirleri listesinde başı çekiyor. Ankara’yı 1,92 okuma endeksi ile İstanbul takip ediyor. Listenin 3. sırasında ise 1,54 okuma endeksiyle Eskişehir bulunuyor. İzmir, Tunceli, Muğla, Çanakkale, Karabük, Kocaeli ve Kırklareli de sırasıyla en çok kitap okuyan 10 şehir arasında yer alıyor. Ege, Marmara, Akdeniz Bölgeleri ve Anadolu Bölgesinin batı bölümü en çok kitap okuyan yerler olarak dikkat çekiyor. İç Anadolu Bölgesinin belli bölümleri, Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve Doğu Anadolu’daki şehirlerin önemli bir kısmı daha az kitap okuyor. Bu bölümde bulunan Şanlıurfa, Yozgat, Diyarbakır ve Siirt gibi illerin büyük bir çoğunluğu okuma endeksi anlamında diğer şehirlerin altında kalıyor.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 29 Kasım 2017, 12:02
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER