Sinop’ta Açığa Alınan Akademisyenden Tepki

Sinop Üniversitesi’nde Sınıf Öğretmenliği bölümünden mezun olan öğrencisini ziyaret ettikten sona açığa alındı.

Sinop’ta Açığa Alınan Akademisyenden Tepki

15 Temmuz Darbe girişimi sonrası ilan edilen olağanüstü hal kapsamında 29 Ekim 2016 tarihinde çıkartılan 675 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile işten çıkarılmasının ardından ilk olarak Ankara’daki Yüksel Caddesi’nde oturma eylemi yapan, ardından da açlık grevine başlayan Semih Özakça’yı ziyaret etmesinin ardından hakkında soruşturma başlatılan ve görevden uzaklaştırılan Sinop Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr İrfan Mukul, üniversite yönetiminin aldığı karara rağmen öğrencilerini bir kez daha ziyaret etti.

“ÖĞRENCİMİ ZİYARETE GİTMEM SUÇ MU?”

Cumhuriyet’e konuşan Yrd. Doç. Dr İrfan Mukul şunları söyledi: “Semih ve Esra, benim eğitim fakültesinden öğrencim. Benim yetiştirdiğim bir öğrenci işine geri dönebilmek için açlık grevine başladı. Yüksel Caddesi’ndeki destek eylemine gittim. Ayrıca Cumhuriyet gazetesinin geçen 26 Nisan’da yayınlanan Akademi Eki’ne Nuriye ve Semih için ‘Destek ve dayanışma’ başlıklı bir de yazı yazdım. Ben bunu dünyaya duyurdum. İnsanlık öldü mü? Hukuk bu mu? Benim öğrencimi ziyarete gitmem suç mu? Ayrıca Semih, beraat etti. Dünya farklı bir tarihsel bir süreçten geçiyor. Herkes üzerine düşeni yaşıyor. Duyarlı ve sol kimliğin nedeniyle çevremde birçok insan ‘Seni ne zaman açığa alacaklar’ diyordu. Bin defa da yüz bin defa da olsa giderim.”

Gülmen davada suçlu bulunup tahliye edilmiş, Özakça ise beraat etmişti.

Özakça çiftini bu sefer de evlerinde ziyaret eden Mukul, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Bin defa değil yüz bin defa da olsa ziyaretlerine giderim demiştim. Bu defa Yüksel’de değil evlerindeydim” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Cumhuriyet Gazetesi

Gerze Gündem Haber

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER