Sinop’ta Arsa Fiyatları Uçtu

Türkiye’nin ikinci nükleer santrali ile birlikte Sinop’ta 8 milyar dolarlık iş imkânı sağlanacak.

Sinop’ta Arsa Fiyatları Uçtu

Türkiye’nin ikinci nükleer santrali kurulacak olan Sinop’ta konut satışlarında geçtiğimiz son iki yılda artış görüldü. Son olarak bankalar tarafından hazırlanan Emalk Endeksi sonuçlarına göre, 2016 Kasım ayında bir önceki aya göre Türkiye Satılık Konut Fiyat Endeksi yüzde 0,87 artarken, konut satış fiyatları en çok Sinop’ta yükseldi. Buna ek olarak da Sinop’ta kira fiyatlarında da artışlar oldu. Emlak sektörü Sinop’ta son yıllarda oldukça hareketli olurken İstanbul, Ankara başta olmak üzere diğer illerden arsa ve konut satın almak için gelenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Ayrıca nükleer sanayinin gelmesiyle birlikte otomotiv sektöründe de artış görüldü.

Sinop’ta kurulması planlanan nükleer santral için SABAH Gazetesine konuşan Sinop Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Erol Derici, Sinop’a 20 Milyar Dolarlık yatırım ile yapılacak olan projenin Sinop’a ekonomik anlamada neler katacağı çok önemli. Nükleer santralle birlikte nükleer ile ilgili teknolojik okulların Sinop’ta açılması gerekli. Nükleer santralin lojistiği şu an Samsun’dan yapılıyor, bunun da Sinop’ta yapılması daha iyi olur. Nükleer enerji riskini Sinop alıyorsa artılarından en çok yine Sinop’un faydalanmasını isteriz.” dedi.

MÜSİAD Sinop Başkanı Ahmet Hilmi Gökmen “ İlimizde yapılacak olan nükleer santral, sadece elektrik üretim tesisi olmayıp şehrimizin istihdam, ekonomi ve teknoloji bilgi birikiminin artırılmasına da önemli katkılar sağlayacaktır. Sinop nükleer santral projesinin inşaat yapımı aşamasında yaklaşık 10 bin ki, işletme döneminde de 3 bin kişi çalışacağı yetkililer tarafından dile getirilmektedir. Bu rakamlar şehrimizin ekonomik ve sosyal yönden canlılık kazanması ve cazibe merkezi haline gelmesi bakımından oldukça önemlidir. Enerji Bakanlığı ve Japon yetkililer ile temas halindeyiz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın üzerinde sıklıkla durarak vurguladığı, ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşması noktasında şehrimize yapılacak olan nükleer santral yatırımı önemli ölçüde katkı sağlayacak.” dedi.

Yerli Sanayiye 8 Milyar Dolarlık Fırsat!

Sinop’ta Japon-Fransız ortaklığıyla inşa edilecek Türkiye’nin ikinci nükleer santrali 4 bin 480 megavat kurulu kapasiteye sahip olacak ve 4 reaktörden oluşacak. Yaklaşık 20 milyar dolarlık santral projesiyle yerli sanayi için de 8 milyar dolarlık iş imkânı sağlanacak.

Gerze Gündem Haber

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER