Sinop’ta Hayvancılığın Önünü Açtı

Geçtiğimiz günlerde gazetemizi ziyaret eden Gazi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. DR. Emin KURU ile sohbetimizde Sinop ve ilçelerinde hayvancılığı geliştirmek için ne yapılabilir derken Prof. DR. Emin KURU Et ve Balık Kurumu’nu arayarak destek istedi ve istemiş olduğu destek Salı günü gerçekleşti.

Sinop’ta Hayvancılığın Önünü Açtı

Sinop Valiliği toplantı salonunda gerçekleşen, Sinop Valisi Erol KARAÖMEROĞLU ile Et ve Süt Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Dr. Cemal ÇALIK’ın da katılımlarıyla imzalanan protokol çerçevesinde; Et ve Süt Kurumu (ESK) et ve süt piyasalarında kalite, güven ve istikrarı sağlamak amacıyla Yozgat Et Kombinası aracılığı ile modern ve hijyenik şartlarda hizmet veren Belediye kesimhanesinde besicilerin kesim taleplerini karşılayacak.

Gazi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. DR. Emin KURU açıklamasında, “Et balık kurumu Sinop köylerinde hayvancılık yapanların malını satın alma garantisi vererek Sinop belediye başkanlığı ile kesimhanesini kullanma protokolü imzalandı. Et balık kurumunun Sinoplu’ya kol kanat germesi Sinop’ta hayvancılığın önünü açacaktır. Köylünün zahmetle meydana getirdiği hayvanını kimse dolandıramayacak. Ölümcül hastalıklara neden olan hasta hayvanı köylüden ucuza alıp kacak kestirerek satıp halka yediremeyecekler.  Sadece et balık kurumu hasta hayvanları satın alıp kendi tesislerinde eti sağlıklı işleme teknolojisini uygulayabilmektedir. Bu nedenle et balık kurumu hastalıklı hayvanları da satın almaktadır. Hayvan üreticisi olup ta peşin para satamıyorum diyen köylümüze imzalanan bu protokol hayırlı olsun. Protokol için koordinasyonu sağlayan valimize hizmetin gelmesine irade koyan belediye başkanımıza et balık kurumu genel müdür yard. Doc dr. Cemal Çalık beye CKS li Sinoplu olarak teşekkür ediyorum, Sinop dönüşü çiftliğime uğrayarak yaptığım arıcılık ve zirai faaliyetler konusunda fikri ve manevi katkılar sunan değerli kardeşim Cemal Çalık hocaya teşekkür ediyorum." Dedi.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 13 Şubat 2021, 13:05

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER