Sinop’ta Kadın Cinayeti Sayısı Açıklandı

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, 2017 veri raporunu paylaştı.

Sinop’ta Kadın Cinayeti Sayısı Açıklandı

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu 2017 Veri Raporuna göre 1 yıl içinde 409 kadın erkekler tarafından öldürüldü, 387 çocuk cinsel istismara uğradı, 332 kadına cinsel şiddet uygulandı. Erkekler kadınları satır, çekiç, traktör, taş, bıçak, pompalı tüfeklerle hunharca katlederken hep, "Seviyordum, kıskandım, ayrılmak istemedim" gibi bahanelerin ardına saklanmaya çalıştı.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, OHAL ve KHK'lar ile kadın haklarına yönelik saldırıların artmasıyla kadın cinayetlerinin de paralel olarak artış gösterdiğini, aralık ayında tam 45 kadının hayatını kaybettiğini duyurdu.

YÜZDE 30’U BOŞANMAK İSTEDİĞİ İÇİN ÖLDÜRÜLDÜ

Kadınların 88'i kendi hayatına dair karar almak, 30'u boşanmak istediği için öldürülürken; 134 şüpheli ölüm ve 110 tespit edilemeyen kadın cinayeti gerçekleşti. Bir yıl içerisinde en çok kadın cinayetinin gerçekleştiği iller; İstanbul'da 57, İzmir'de 32, Antalya'da 25, Bursa'da 18, Adana'da 17, Gaziantep'te 15, Konya'da 12 şeklinde oldu.

Türkiye’de sadece 13 ilde kadın cinayeti sayısı 1 olarak belirlenirken Sinop da o illerin içerisinde yer aldı.

Gerze Gündem Haber

YORUM EKLE
YORUMLAR
nasiiii......
nasiiii...... - 6 yıl Önce

kadınların erkeklere yaptığı şiddetten niye bahsedilmiyor. şiddete uğramayan erkek hasmını öldürür mü, hiç bir şey tek taraflı değildir olan olaylarda hiç bir taraf masum değildir. işin özü cehalettir.

banner381
SIRADAKİ HABER