Sinop’taki Görevlerine İade Edildiler

Sinop’ta görevine iade edilen memurların isimleri açıklandı.

Sinop’taki Görevlerine İade Edildiler

Resmi Gazetenin bugünkü sayısında 697 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile mesleğinden ihraç edilenlerin ve göreve iade edilenlerin listesi yayınladı. 697 sayılı KHK ile bazı kamu kurum ve kuruluşlarından 214, TSK'dan ise 48 kişi kamu görevinden çıkartılarak birer televizyon ve radyo kanalı kapatıldı. Ayrıca Mor Beyin yazılımı nedeniyle telefonlarında ByLock tespit edilen 11 bin 480 kişi arasında bulunan ve kamu görevinden ihraç edilen 2 bin 168 kişiden bin 823'ü görevine iade edildi.

Adalet Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarına bağlı olarak Sinop Adliyesi’nde çalışan Adli Yargı Hakim Adayı Mustafa Demircan göreve iade edildi.

İçişleri Bakanlığına Bağlı Emniyet Genel Müdürlüğü’nde Sinop’ta Durağan’da Polis Memuru olarak çalışan Yaşar Turap, Şenay Türk ve Sunal Gene göreve iade edildi.

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Sinop’ta Öğretmen olarak çalışan Emrah Alp göreve iade edildi.

Bu kapsamda göreve başlayanlara kamu görevinden çıkarıldıkları tarihten göreve başladıkları tarihe kadar geçen süreye tekabül eden mali ve sosyal hakları ödenir. On gün içerisinde göreve başlamayanlar ise görevden çekilmiş sayılır. Bu kişiler kamu görevinden çıkarılmalarından dolayı herhangi bir tazminat talebinde bulunamaz.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 12 Ocak 2018, 11:17
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER