Sizlerin Teveccühleriyle Yeniden Adayız.

Gerze Esnaf ve Kefalet Odası Birliği Başkanı Hüseyin Topçu gördüğü lüzum üzerine kendine ait sosyal paylaşım sitesinden seslendi.

Sizlerin Teveccühleriyle Yeniden Adayız.

Topçu; Lüzum üzerine...

Konuşmamın tam metni;

Kooperatifimizin değerli üyeleri, kıymetli hemşerilerim. Hepinizi en derin duygularımla selamlıyorum.

Hepinizin bildiği üzere 2008 yılından bu yana yönetiminde bulunduğumuz esnaf kredi ve kefalet kooperatifimizin 21 Ocak 2023 cumartesi günü yapılacak olan kongremizde sizlerin de teveccühleriyle yeniden adayız.

Kıymetli üyelerimiz;

Göreve geldiğimiz günden itibaren sizlere en iyi hizmeti, en iyi şekilde vermek için elimizden geleni yapmaya gayret gösterdik.

2008 yılında 1.100.000 ( bir milyon yüz bin) olan plasmanımız bugün itibariyle

İşletme kredisi olarak 500.000 (beş yüz bin) tl

Yatırım destek kredisi olarak 1.500.000 (bir milyon beş yüz bin) tl olarak

Kişi başına kredi verebilen, Türkiye’nin en yüksek limitli kooperatiflerinden biri olmayı başardık.

Dağıttığımız para miktarı 92.700.000 (doksan iki milyon yedi yüz bin) TL’dir.

Bu miktar içinden sadece yılın ilk ayının henüz bu kısa zamanında 20 milyon TL’si siz değerli esnaflarımıza kullandırılmıştır.

Son birkaç yıldır bütün dünyanın ve ülkemizin içinde bulunduğu pandemi kaynaklı ekonomik darlıklarını

Az önce verdiğimiz rakamlar ile siz kıymetli üyelerimizin en hafif şekilde atlatmasını sağlayabildiğimiz içinde gururlu ve hepimizin adına mutluyuz. Altını çizmek isteriz ki; kooperatifimizde şu ana kadar mevzuatta istenilen şartlara uygun olup kredi kullanamayan hiçbir esnafımız yoktur.

Bu iki konuda da iddialıyız.

Diğer il ve ilçelerde, üye dosyaları aylarca sıra beklerken bizde hiçbir üyemiz yoktur ki en kısa sürede kredisini kullanamayan, vermiş olduğumuz rakamlarda, kredi kullanılabilirlik durumunda ve kullandırma sürelerinde bahsettiğimiz durumda takdir edersiniz ki kooperatif yönetimimizin başarısını göstermektedir.

Göreve geldiğimiz günden itibaren hedefimiz her zaman en iyisini başararak siz kıymetli üyelerimize en iyisini sunabilmekti. Sizlerin de bizlere yıllarca göstermiş olduğunuz teveccüh bizlere doğru yolda olduğumuzu defalarca göstermiştir. Bundan dolayı da bir kez daha, daha da iyilere ulaşabilmek adına sizlerin huzuruna çıkacağız.

Değerli üyelerimiz. Şimdide sizlere yönetmeliğimizde yer alan birkaç maddeden bahsetmek istiyorum. Nedenini de hemen akabinde sizlere aktaracağım.

1163 sayılı kooperatifler kanununa tabi olarak kurulduk. Bakın burada altını çizmeye çalıştığım kelime kanun, yani bir mevzuata bağlı, bunun dışına çıkma lüksümüz olmadan bu makamlarda sizlere hizmet vermek durumundayız.

Ana sözleşme maddelerimizde ise; Kooperatifimizde nasıl kredi verileceği, kime, ne kadar kredi verileceği, yapılacak olan kesinti oranlarının ne olacağına kadar hepsi tek tek kaleme alınmıştır.

Bu maddeler çerçevesinde kooperatifimizin şahıs şirketi gibi karar verme yetkisi yoktur. Yani bütün üyelerimiz ismine, sektörüne, büyüklüğüne yada küçüklüğüne bakmaksızın kanun kapsamında eşitlenmiştir.

Kooperatifimizin kredi kullanma kefil ve ipotek ile ilgili bilgilerine de açıklık getirelim isterseniz.

Kooperatifimiz adından da anlaşılacağı üzere kefil ve kefalet kredi kooperatifidir. Yani kefile dayalı kredi kullandırabilmektedir.

Kooperatiften nasıl kredi kullandırılacağı, kefil sayısı ve ipotek miktarının, durumun şartlarına göre banka ve kooperatifimizce belirlenmektedir.

Yani dememiz o ki burada Hüseyin Topçu ve hiçbir yönetim kurulu mevzuattan üstün değildir, olamazda.

Şimdi değerli üyelerimiz bu maddeleri neden sizlere sunduk sizleri çok sıkmadan bu konuya değinip sözlerime son vereceğim.

Birkaç gün sonra genel kurulumuz olacak ve az öncede söylediğim üzere bizler yine demokratik hakkımızı kullanarak sizlerin karşısına geleceğiz. Biz gerek özel hayatlarımızda gerekse sizlerin bizi layık gördüğü makamlarda ahlaklı şekilde görevlerimizi icra etmeye çalıştık.

Son günlerde kamuoyunda dönen ve bizlerin kulağına kadar gelen asılsız ve ahlak dışı söylemler dolaştığını üzülerek takip ediyoruz. Demokratik hak kullanmak isteyen herkesin ilk önce ahlaklı olmasını bekliyoruz. İnsanlar düşmanlarından bile mertlik ve ahlaklı bir mücadele umar bizler düşman değil, aynı memleketin ekmeğini yiyen, gün içinde defalarca kez yüz yüze gelip birbirimizi selamlayan insanlarız.

Vermemiz gereken mesajı yeterince net verdiğimizi düşünüyor ve kamuoyunu bu tarz ahlakdışı konularla yormak, üzmek istemediğimiz için uzatmadan ahlaklı bir demokratik mücadele yaşamamız temennisiyle kapatıyoruz.

Kıymetli hemşerilerim ve değerli üyelerimiz bu vesile ile tekrar belirtmek isteriz ki; Ülkemizde parmakla gösterilen başarılar kazandırdığımız kooperatifimizin yapılacak olan genel kurulunda sizlere verebileceğimiz tek sözümüz, Ahlaklı bir şekilde, mevzuat dahilinde daha büyük başarılara imza atmak için yönetimimiz ile beraber teveccühlerinize talibiz.

Hepinizi saygıyla selamlıyor, Allaha emanet olun diyorum.

Gerze Gündem Haber

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER