Şoförler yine 'Mehmet Yüksel' dedi

İki adayın yarıştığı Sinop Şoförler ve Otomobilciler Odası Olağan Genel Kurulunda Mevcut Başkan Mehmet Yüksel güven tazeleyerek tekrar başkanlığa seçildi.

Şoförler yine 'Mehmet Yüksel' dedi

Sinop Şoförler ve Otomobilciler Odası Olağan Genel Kurula Halk Eğitim Merkezi salonunda büyük bir katılımla gerçekleşti. Gerze Şoförler Odası Başkanı Hüseyin Topçu'nun divan başkanlığını yaptığı genel kurul saygı Duruşu ve istiklal Marşının okunmasıyla başladı. Gelir-gider ve faaliyet raporları ve diğer gündem maddelerinin okunup oylanması ardından konuşmalara geçildi.

BAŞKAN YÜKSEL'E ATIFTA BULUNDU
İlk olarak Başkan Mehmet Yüksel karşısında adaylığını açıklayan Ali Tiryakiler kürsüye çıkarak hazirunu selamladı. Tiryakiler ekibiyle birlikte seçildikleri takdirde şoför esnafı için yapacakları proje ve çalışmalardan bahsetti. Konuşması sırasında yer yer Başkan Mehmet Yüksel'e göndermelerde bulunan Tiryakiler, bu güne kadar esnafımızın sorunlarına ön ayak olmayan, kapı kapı dolaşıp oy toplamaya çalışan arkadaşlara şahit olduk. Mevcut yönetimin esnafımızın yanında olmadığını gördük. Hasret çektikleri hizmet eksikliğini giderebilmek amacıyla yola çıktık" diyen Tiryakiler, Başkan Yüksel'in yaşına atıfta bulunarak, görevi bırakmasını ve onursal başkan olarak kalmasını istedi.

KİMSE RESMİ DAİREDEN EMEKLİ OLUP ŞOFÖRÜN BAŞINA GEÇMESİN
Oda Başkanı Mehmet Yüksel'de yaptığı konuşmada Ali Tiryakilere cevap verdi. Ben bırakacağım ama resmi daireden emekli olan aday olmasın. Resmi dairede masa başından kalkıp da şoför odası başkanı olmasın. Bir şoför arkadaşım çıksın, gönüllü olarak devretmezsem gözlerim kör olsun. Ama ben 35 senedir bir fiil şehirlerarası çalıştım ve şoförlükten emekliyim. Masa başından kalkıp da vergi dairesinden emekli olmuş arkadaşımız neden şoförün başına geçsin. Ali beye yolu kapatan bir kamyonu şuradan şuraya al desem öyle bir yeteneği var mı?. Zincir tak desem takabilir misin?" dedi.

SALONDA GERGİNLİK YAŞANDI
Kendisi ile ilgili 15 bin TL maaş aldığı iddialarına sert çıkan Yüksel, "O parayı alanda şerefsiz, diyen de şerefsiz" sözleri andından adaylar arasında sözlü atışma yaşanınca Divan Başkanı Hüseyin Topçu, olaya müdahale etti. Başkan Yüksel'in konuşması ardından iki grup arasında gerginlik yaşandı. Araya girilmesi üzerine gerginlik fazla tırmanmadan engellendi. Daha sonra seçimlere geçildi.

333 kişinin oy kullandığı seçimlerde mevcut başkan Mehmet Yüksel, 176 üyenin oyunu alarak tekrar başkanlığa seçildi.

YENİ YÖNETİM
Mehmet Yüksel başkanlığında oluşan yeni yönetimde şu isimler yer aldı: Bayram Çetin, Bahri Çeliker, Salih Aykut Özçelik, Adnan Çelik, Mehmet Uzun, Refik Göksu. Denetim Kurulu: Ufuk Çağlayan, Nuri Ozan ve Mehmet Yılmaz.

Vitrin Haber

Güncelleme Tarihi: 03 Ocak 2022, 12:27

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER